Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Rendőrségi felvétel készült arról, hogy 40 kilométerről 20 perc alatt szállítottak kórházba egy vajúdó nőt

2023. március 28. 13:02

A szentendrei rendőröktől egy aggódó kispapa kért segítséget.

2023. március 28. 13:02
null

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát – írta meg a Police.hu.

A rendőrség beszámolt róla, hogy azonnal összepakoltak és kocsiba ültek 2023. március 25-én délután azok a szentendrei rendőrök, akiktől egy aggódó kispapa kért segítséget. Az egyenruhások sebességet mértek egy Pest vármegyei településen, amikor egy fehér autó lefékezett közelükben.

A sofőr feleségét és születendő gyermekét féltette,

az asszonynál ugyanis – a kiírtnál korábban – megindult a szülés. Próbáltak haladni, de a hétvégi forgalom lelassította tempójukat, nagyon aggódtak, nem érnek időben a kórházba. Nem láttak más megoldást, az út szélén szolgáló rendőrökhöz fordultak.

Az egyenruhások engedélyt kaptak addigi feladatuk felfüggesztésére, összepakolták felszerelésüket, beszálltak autóikba, felkapcsolták a kéklámpát, a szirénát és közrefogva a Fordot indultak a főváros felé. Az egyik elöl tisztította a terepet, őt követte a vajúdó kismamát szállító férj, a konvojt pedig egy másik rendőrautó zárta – 40 kilométer állt előttük, az idő szorított, mihamarabb a szülészetre kellett érni, nehogy bajuk essen, vagy egy nem várt körülmény veszélybe sodorja életüket.

A legalább 50 percig tartó utat 20 perc alatt abszolválták,

útközben pedig előkészítették, és elintézték, hogy az intézmény személyzetét ne érje váratlanul érkezésük – írta meg a rendőrség a honlapján.

A felvételt itt lehet megtekinteni:

Nyitókép:Képernyőfotó

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. március 28. 19:39
https://www.youtube.com/watch?v=NFEZlrOX5mM
Belacska
2023. március 28. 19:31
Nem értem, mit kell ezen tipródni! Bajba került egy kismama, és férfiként viselkedtek a résztvevők. Hogy kockázatos volt? Igen, de adott volt a probléma és tökösen megoldották, ahogy férfihoz illik. Szerintem jópofa sztori!
pumuklik
2023. március 28. 19:01
Köszönet a rendőröknek!!!!! ...
1000bocs
2023. március 28. 17:00
De sok okos van itt. Ahelyett hogy örülnének, hogy a világban jelen van ez is. Egy apuka aki mérlegel és azt mondja megpróbálja a rendőröket inkább mint ugyanezt a száguldást rendőr nélkül. Rendőrök akik segítenek. És a forgalomban részt vevők azon hányada akik félrehúzódnak ha kell, mert ha villog akkor az azt jelenti valahol, valaki bajban van..és ilyenkor félreállunk, hogy az akinek szüksége van rá megkaphassa mihamarabb a segítséget. Kurvára mindegy hogy apuka jól mérte-e fel mennyi idő van még hátra a szülés megindulásáig. Örülni kell annak, ha minden jól sül el akkor, amikor elsülhetne rosszul is.. Köszönjük a zsaruknak, ilyen is kell. Sőt. Ilyen kell még több hogy azt érezze az ember velünk vannak, nem ellenünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!