Semjén Zsolt: Mélységesen ellenezném, ha békemenet szerveződne a pápalátogatásra

2023. április 25. 13:49

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, nem igaz, hogy Bayer Zsolt békemenetet hirdetett.

2023. április 25. 13:49
null

Minden készen áll Ferenc pápa pénteken kezdődő háromnapos apostoli látogatására – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten, a pápalátogatás biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ülését követő sajtótájékoztatón.

Kovács Zoltán kiemelte: Ferenc pápa alapvetően apostoli látogatásra érkezik, de a rendezvényszervezés, a keretek biztosítása állami feladat. Jelezte, az állam mindenben, így a helyszínválasztásokban, a programok tartalmában a Magyar Katolikus Egyház, illetve a pápai delegáció szándékai szerint, döntéseihez igazodva járt el.

Ferenc pápa látogatása alapvetően apostoli, „lelki természetű”

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: Ferenc pápa látogatása – noha a programok között van, amelyik állami vonatkozású –, alapvetően apostoli, „lelki természetű”.

Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arról beszélt:

Ferenc pápa látogatása nemcsak a katolikus hívőknek, hanem az egész magyar nemzetnek megtiszteltetés és örömteli találkozás lesz. 

Nem szeretnének politikai üzeneteket a pápalátogatáskor

Semjén Zsoltot a sajtótájékoztatón arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Bayer Zsolt publicista azt mondta a Hír TV egyik műsorában, legyen egy béke melletti demonstráció a pápalátogatás alatt. 

A miniszterelnök-helyettes erre úgy válaszolt: „Bayer Zsolt a gyermekkori barátom, és noha én a barátaimat soha nem tagadom meg, nem is vagyok a szóvivőjük. Bayer Zsolt is önálló személyiség. Ráadásul az sem igaz, hogy békemenetet hirdetett, hanem azt mondta:

A KDNP elnöke nyomatékosította, „nem szerveződik békemenet, ha ilyen lenne, mélységesen ellenezném”.

Semjén hangsúlyozta, hogy nem szeretnének politikai üzeneteket a pápalátogatáskor. Majd arra kérte a hétfőn negyedszer is kordont bontó politikusokat, hogy ők is jöjjenek el a szentmisére – idézte a 24.hu.

(MTI; 24.hu)

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. április 26. 07:05
A Zsozsót száműzik Hatvanpusztára..Győző bácsi szórakoztatja majd..:)
jánosbácsi
2023. április 25. 19:22
Bayer Zsolti angyalnak öltözik oszt úgy megy a misére.
nempolitizálok
2023. április 25. 19:16
Amúgy sem lenne sok értelme, nagyon sokan lesznek ott. Gyurcsány is, hiszen bérmálkozozott és a sok vallásos konzervatív Makimajomtól Gyöngyössiig.
Töki
2023. április 25. 18:37
A neolibernyák kutyák, a hitetlenek próbálják itt osztani a semmit?? Akarom mondani, Semjént??? Röhögnöm kell! :))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!