Külföldről kapott információk segítik a nyomozást Cseh Katalin ügyében

2023. április 07. 07:59

Megérkezett Lengyelországból a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a NAV – tudta meg a Magyar Nemzet.

2023. április 07. 07:59
null

Megérkezett Lengyelországból a magyar hatóságokhoz az a jogsegély, amelyet még a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat ügyében kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – írta meg a Magyar Nemzet. Mint ismeretes, már két éve folytat a NAV költségvetési csalás miatt eljárást a momentumos politikushoz köthető cégcsoporttal kapcsolatban,

ugyanis gyanús körülmények között juthattak több milliárd forintnyi uniós pályázati pénzekhez.

Mivel az ügyben egy cseh vállalat neve is előkerült, így a NAV korábban kezdeményezte, hogy az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh hatósághoz. A jogsegélyre adott választ tavaly júniusban küldte meg a Prágai Kerületi Ügyészség a magyar hatóságoknak. A lap szerint a cseh hatóságok válasza értesüléseink szerint a gyanút erősítheti.

A NAV Litvániához és Lengyelországhoz fordult

Lengyelországig és Litvániáig érnek a Cseh Katalinékat érintő nyomozás szálai

A magyar adóhatóság kiterjedt nyomozást folytat a momentumos EP-képviselőhöz köthető cégháló ügyében, iratokat, e-maileket, banki adatokat kér be a külföldi társszerveitől – számol be a Magyar Nemzet.

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, kiderült ezek után, hogy az ügy szálai Lengyelországig és Litvániáig érnek. Ennek kapcsán derült ki az új fejlemény, miszerint 

a lengyel jogsegélyt a közelmúltban megküldték a magyar hatóságoknak.

Nem mellesleg, költségvetési csalás miatt már egy gyanúsítottat ki is hallgattak a Cseh-botránnyal összefüggésben. A lap információi szerint a gyanúsított a Cseh-család cégéhez kapcsolható egyik vállalkozás tisztségviselője.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B I L
2023. április 07. 20:13
Börtönbe a ribanccal.
APESZ72
2023. április 07. 14:37
mennyit lopott az operaház fantomja?
vastaps
2023. április 07. 14:06
...ez a ruhes kata nemsokara remelem egy kata komba-ba kerul.
istvanpeter
2023. április 07. 14:01
Csaló tolvaj hazaárulók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!