Tarjányi Péter: Adolf Hitler nem volt jó srác (VIDEÓ)

2023. május 15. 18:42

A biztonságpolitikai szakértő is reagált a miniszterelnök nemrég mondott hasonlatára.

2023. május 15. 18:42
null

„Egyre jobban nem értem itthon a kormányzat kettős beszédét. Mint például múlt héten Orbán Viktor Hitleres hasonlatát sem tudtam »értelmezni« egy olyan kontextusban, ahol az EU helyzete kapcsán értékelt egy nyilvános szereplésen” – kezdte egyik legutóbbi Facebook-bejegyzését Tarjányi Péter.

A biztonságpolitikai szakértő az ATV műsorában kijelentette, „öngólok tömkelegét lehet látni ilyen szempontból kommunikációban. Tényleg értelmezhetetlen. Mert ez nyilván egy olyan szintű mondás volt, hogy háromszor megkerülte 24 óra alatt a bolygót”.

Tarjányi ezután azzal folytatta, „ne gondoljuk, hogy ez nem ver ki biztosítékokat. Németországban, Brüsszelben vagy akárhol”.

Majd felidézte, hogy a nemrég kinevezett vezérkari főnök is tett már „megdöbbentő” kijelentést, mikor Lengyelország 1939-es lerohanását idézte fel.

„A fasizmus, köszönjük, nem kéne”

Ezt követően a szakértő leszögezte: „Moszkvától Berlinen át Brüsszelig mindenki ugyanazt mondja, hogy Adolf Hitler nem volt jó srác.

– sorolta.

Végül arra hívta fel a figyelmet, hogy „Európa békében egyesült, – ez a lényeg az Európai Unió kapcsán – nem pedig háborúban”.

A műsorrészletet alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. május 18. 17:51
Már elnézést, de ez a Tarjányi mihez is ért? Ahhoz biztosan nem, amiért a médiában buzgólkodik.
balsors
2023. május 16. 19:49
Amennyiben Hitler ne volt jó srác, akkor ez vonatkozik Bandera szövetségesére és utódaira is. A minapi köolajvezeték felrobbantás terve is igazolja az állítást.
eljolesz
2023. május 16. 18:27
Vajon az említett történelmi alakok közül miért csak ezt emelte ki a Peti? Az ugyanabban a mondatban említett Napóleon talán jó srác volt?
kikicsoda
2023. május 16. 14:10
Ki mondta, hogy jó srác volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!