Semjén szerint példaértékű volt a P. Mobil, a Fradi és az Újpest pápalátogatáshoz való hozzáállása

2023. május 02. 18:49

A miniszterelnök-helyettes arra is kitért: a politikai paletta minden oldalának hálás, amiért felelősségteljes és méltó hozzáállásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy békességben lehessen fogadni a pápát.

2023. május 02. 18:49
null

Történelmi, sőt bizonyos értelemben üdvtörténeti jelentőségű volt Ferenc pápa április 28-30-i magyarországi apostoli látogatása – értékelte az eseményt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki a politikai élet szereplőinek és a sajtónak is köszönetet mondott korrekt hozzáállásukért.

Semjén Zsolt emlékeztetett arra, hogy az állami és az egyházi szervek száz százalékban megtették kötelességüket, de ahhoz, hogy „ez a három nap ilyen csodálatosra sikerült”, kellett a Szentatya karizmája, a Szentlélek tapintható jelenléte, a közreműködők ezreinek munkája és százezernyi résztvevő, aki eljött az eseményekre.   

A miniszterelnök-helyettes köszönetet mondott mindazoknak a szervezőknek, akik rendőrként, mentősként, civil önkéntesként éjjel-nappal dolgoztak a látogatás sikerén, illetve kifejtette: a politikai paletta minden oldalának hálás, amiért felelősségteljes és méltó hozzáállásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy békességben lehessen fogadni a pápát.

A társadalmi összefogás példáiként megemlítette,

hogy a P. Mobil hozzájárult szombati Papp László Sportarénában való koncertje, az Újpest és az FTC labdarúgócsapatai pedig vasárnapi mérkőzésük egy nappal való halasztásához.   

Kiemelte: „a Szentatya tanítása, azok az üzenetek, amelyeket hozzánk intézett, megerősítenek minket, és megszívleljük azokat, amiket mondott”.   

Végül köszönetet mondott a magyar sajtónak is a pápalátogatás tudósításában tanúsított korrektségéért.

(MTI) Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. május 02. 21:32
Gurulódollárosok sértődöttek , mert a szentatya első útja nem hozzájuk vezetett , mint az amerikai nagykövetnek , vagy a brüsszeli szimatoknak . Ezért különféle elméleteket gyártanak Orbán és a pápa közt.
Peppa
2023. május 02. 21:02
"Honnan szedték ezt a Semjén Zsoltot" Ennek a név nélküli libsi bérkommentelőnek ment az előbbi kommentem.
Akitlosz
2023. május 02. 20:43
"példaértékű volt a P. Mobil, a Fradi és az Újpest pápalátogatáshoz való hozzáállása" Ez a három cég a magyar gazdaság motorja.
galancza
2023. május 02. 20:35
Éljen Schuster Lóri, Csercseszov, Vignjevics! Éljen Semjén Zsolt! Hajrá Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!