Semjén Zsolt megszólalt a Moszkva által Magyarországnak átadott kárpátaljai hadifoglyok ügyében

2023. június 09. 11:43

A miniszterelnök-helyettes szerint „mindez az Orosz Ortodox Egyház gesztusa Magyarország iránt”.

2023. június 09. 11:43
null

„Ez emberi és hazafias kötelességem” – jelentette ki Semjén Zsolt egyházügyekért is felelős miniszterelnök-helyettes az atv.hu-nak arról, hogy koordinálta a kárpátaljai származású hadifoglyok Magyarországra szállítását

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Orosz Ortodox Egyház csütörtök este megjelent közleményében arról ír, hogy „őszentsége Kirill moszkvai és összoroszországi pátriárka áldásával, az orosz ortodox egyház közvetítésével, az egyházak közötti együttműködés keretében, a magyar fél kérésére, az ellenségeskedésekben részt vett kárpátaljai származású ukrán hadifoglyok egy csoportját Magyarországra szállították”.

Az ukrán fél hivatalosan még nem kommentálta a közleményt, ám az RBC Ukrajna médium forrásai szerint a döntést nem egyeztették Ukrajnával. Az Espresso szerint az Orosz Ortodox Egyház legalább 11 hadifoglyot adott át Magyarországnak.

Andrij Juszov, az ukrán hírszerzés tisztviselője az ukrán RBK-nak elmondta az orosz közlésről, hogy azokat nem tudja megerősíteni.

„Mindez az Orosz Ortodox Egyház gesztusa”

Semjén Zsolt az atv.hu-nak arról is beszélt: „mindez az Orosz Ortodox Egyház gesztusa Magyarország iránt, ezek az emberek a szabadságukat ennek köszönhetik”

Az atv.hu munkatársa megtudta, a koordinációt az egyházügyekért felelős miniszterelnök-helyettes látta el, és mindez illeszkedik Ferenc pápa fogolyszabadítási missziójához.

– erősítették meg, az Indexen megjelenteket úgy pontosítva: nem a Máltai Lovagrend, hanem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat működött közre.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

***

***

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. június 09. 18:30
Akár még rendes ember is lehetne ez a Semjén, ha nem szomjazna ártatlan állatok vérére.
Jack Reynor
2023. június 09. 17:17
Emberséges tett, magyar testvéreink érdekében. Erre jönnek a tahó dékások gyűlölködni. Rohadjanak meg.
Ujházi Gábor
2023. június 09. 16:54
Ez már csak azért sem semmi, mert így az oroszok lemondtak a javunkra 11 orosz hadifogoly esetleges cseréjéről.
Tárkány Álmos
2023. június 09. 16:31
Így legalább a faló árának van egy erkölcsileg vállalható része is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!