Pénteken tárgyalhatja az Országgyűlés a pedagógusi életpályáról szóló törvényjavaslatot

2023. június 12. 19:35

A törvénytervezet megvitatásának idejére az ellenzékhez köthető szervezetek utcai megmozdulást szerveznek.

2023. június 12. 19:35
null

Rendkívüli ülésen tárgyalhatja pénteken az Országgyűlés a pedagógusi életpályáról szóló törvényjavaslatot – írja a Magyar Nemzet arra az indítványra hivatkozva, amelyet hétfőn nyújtott be a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

A Kövér László házelnöknek címzett levélben azt írják, hogy mihamarabb el kell fogadni, és lezárni a pedagógusok jogállásáról szóló törvényjavaslatot is magába foglaló öt önálló indítványt. A levélben hangsúlyozzák, hogy  az őszi ülésszakra történő halasztás

„fontos jogalkotói célkitűzések késedelmes megvalósítását eredményezné”,

és számos problémát okozna a jogalkotásban.

Miközben akormány azon dolgozik, hogy mihamarabb megoldja a pedagógusi életpálya kérdését érintő problémákat, az ellenzékhez köthető szervezetek utcai megmozdulást szerveznek a törvény megvitatásának idejére. Szerintük a kabinet álegyeztetéseken játssza a demokráciát és fenyegeti a személyi szabadságot, és kiszolgáltatott helyzetet teremtene a pedagógusoknak az átvezénylés lehetőségével.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2023. június 13. 15:56
17 órára már a Magyar Közlönyben lesz kihirdetve. :))) A tömegek mennek a Balatonra, ezek meg ott fognak nézni ki a fejükből bután.
masikhozzaszolo
2023. június 13. 15:51
Akkorra kell tenni a pedagógusbéremelést, amikor a Napénzaznincs Tibor családnevet vált.
RasPutin
2023. június 13. 06:46
Ugye 2013ban is a fidesz kormányzott? Milyen életpálya modell az amit 10 év múlva újra kell írni? Hogy is szokták mondani? De legalább kormányozni tudnak. Lófaszt!! Kóklerek. """Itt a pedagógus életpálya rendelet és a köznevelési törvény módosítása 2013. július 16.""" https://oktatas.atlatszo.hu/2013/07/16/itt_a_pedagogus_eletpalya_rendeletet_es_kozneveles_torveny_modositasa/
confitür
2023. június 13. 02:29
Az ellenzékhez köthető szervezetek,idegen zsoldban állnak,ennek következtében nem a pedagógusok érdekeit képviselik,csupán a kormányt vegzálják. Itt van már az ideje ezen megmozdulások betiltásának. A guruló dollárokat a Magyar Kormánynak el kellene kobozni,és a kincstárba tenni. Semmilyen politikai szervezet,érdekképviselet nem finanszírozható külföldről.Ezeket a pénzeket igenis le lehet kapcsolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!