Semjén: Fel sem merül, hogy elhagyjuk az Európai Uniót

2023. június 16. 08:12

„Európa-pártiak vagyunk” – szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

2023. június 16. 08:12
null

Magyarok határon innen és túl címmel rendezett konferenciát csütörtökön a Republikon Intézet. Az eseményen két politikus, az MSZP-s Hiller István, és a KDNP-s Semjén Zsolt is részt vett.

Kettejük beszélgetésének első része a határon túli magyarságról szólt a Népszava tudósítása szerint, később azonban szóba került az Európai Unió is.

„Ahol akárcsak lehetőségként felmerül Magyarország kilépése, a Huxit gondolata, ott ellenfélként rám számíthatnak” – szögezte le Hiller István.

Semjén erre úgy reagált: fel se merült – sem a miniszterelnökben, sem a kormány tagjaiban –, hogy Magyarországnak el kellene hagynia az EU-t. Ez Semjén Zsolt szerint nyilvánvaló képtelenség lenne, ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel.

„Európa-pártiak vagyunk” – mondta a miniszterelnök-helyettes.

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. június 16. 13:31
Hát pedig azért legalább felmerülhetne..
Ekeke
2023. június 16. 12:48
Magyarország az unióban a lassan főni felrakott béka esetéhez hasonlítható. Kérdés hogy lesz -e meg a békanak annyira ereje és felismerési képessége hogy még időben kiugorjon a fazékbol?
kiss.istvan770
2023. június 16. 12:21
"Fel sem merül, hogy elhagyjuk az Európai Uniót" Gyűlölöm a korrupt, tolvaj, hazug többségében meglibbant, és-vagy lefizetett EP képviselőket. Ugyanakkor a kilépés következményeivel is számolni kell! Nyugat Európában is erősödik a valódi konzervatív oldal, nélkülünk kevesebb esélyük lenne az EU-ban. A következő választást nem valószínű hogy megnyeri a konzervatív oldal, de erősebb lesz. Jelenleg is ellenségnek tekint bennünket Nyugat Európa libbant része, ha kilépnénk sokkal többet tehetne ellenünk és erőt adna ahhoz, hogy kirúgjanak a NATO-ból. EU és NATO tagsággal nem tudnak gyarmattá tenni, és-vagy katonailag megszállni, de kilépve hazug ürüggyel biztosan bekövetkezne.
Ekeke
2023. június 16. 12:10
Egy huxitot természetesen népszavazásnak kell megelőznie. Azt még egy felvilágosító kampánynak. Sikeres népszavazást követően pedig következnek a kilépési tárgyalások. Bár Magyarország természetesen nem akkora és nem is annyira bonyolult mint az Egyesült Királyság,mindez 4-6 évet akkor is igénybe venne. Úgyhogy a közbeszédnek időben el kell kezdeni foglalkozni vele, érvekkel és ellenervekkel(mert utóbbiak esetében eddig csak hazug hisztéria keltést láttam).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!