Elfogták a XVI. kerületi gyilkosság feltételezett elkövetőit

2023. június 21. 13:40

Egy férfit és egy nőt gyanúsítanak a 80 éves férfi meggyilkolásával.

2023. június 21. 13:40
null

A budapesti rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével elfogtak egy a férfit és egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy három hete a fővárosban a XVI. kerületi Lobbanó utcában megöltek és kifosztottak egy idős embert. A police.hu-n szerdán emlékeztettek: egy Lobbanó utcai családi házban május 28-án holtan találtak egy 80 éves férfit, akinek halálát bántalmazás okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozás első adatai egy fiatal nőre terelték a gyanút, azonban megállapították, hogy neki nincs köze a bűncselekményhez.    

A további adatgyűjtés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket: egy 27 éves nőt és egy 52 éves férfit. A büntetőeljárás adatai szerint a nő és a férfi 2023. május 26-án késő este ment be az idős ember házába és

olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A lakásból aranyláncot és bankkártyát vittek el, utóbbival két alkalommal pénzt is vettek fel a sértett számlájáról. A feltételezett elkövetőket a TEK műveleti egysége kedd délután egy budaörsi parkolóban fogta el. Idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. A nőt ezen kívül kifosztás bűntett és bankkártyával visszaélés elkövetésével is gyanúsítják. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és javasolták letartóztatásukat – olvasható a rendőrségi honlapon.

(MTI)

A kép illusztráció (police.hu)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. június 21. 14:46
Itt a videó róluk : https://www.origo.hu/itthon/20230621-egy-no-es-a-tarsa-gyilkolt-meg-egy-idos-ferfit-a-lobbano-utcaban.html?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_01_sz Mocskos gané aljas gyilkosok, rohadjanak meg a börtönben!
istvanpeter
2023. június 21. 14:33
Akkor most már csak fel kell akasztani őket és kész!
nick89
2023. június 21. 14:16
Közpénztolvajt mikor derített fel utoljára az NNI? emlékszik még valaki?
bonafidesupraman
2023. június 21. 14:08
Miért lapos a bal hátsója a rendőrségi rollsnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!