Taxis szövetség a fővárosi állapotokról: A forgalomcsillapításra kitalált javaslatok inkább okoztak nagyobb dugókat, mint hogy megoldották volna az alapvető problémákat

2023. augusztus 12. 14:46

A III. kerületnek sikerült pont a Sziget Fesztivál kezdetekor feltúrnia a Hajógyári-sziget környékét, a taxisok már meg sem lepődnek.

2023. augusztus 12. 14:46
Demonstration against Uber in Hungary
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Mint ahogy arról péntek este beszámoltunk, hosszú ideje tervezett vezetékfektetési munkák kezdődtek Óbudán sokak bánatára, ugyanis a művelet kezdési időpontja pont egybeesett a Sziget Fesztivál kezdetével, mikor is megsokszorozódik a környéken a forgalom. 

A BKK Info oldalán az szerepel,, hogy a III. kerületi Raktár utcát egyirányúsították a Miklós utcától a Szentendrei útig átépítés miatt. A Bogdáni úton pedig a Szentendrei úton és Folyondár utca között útszűkületre kell készülni.

Ezt is ajánljuk a témában

A taxisok nem örülnek, de már megszokták, hogy ez van

Az óbudai munkáknak leginkább a taxisok nem örülnek, hiszen a fesztivál miatt Budapestre látogató sok tízezer külföldi rendszerint taxival jut ki a Hajógyári-szigeten megtartott zenei eseményre. 

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség vezetője a Mandiner megkeresésére elárulta, nem örülnek a mostani óbudai eseményeknek, azonban mivel folyamatosak éBudapesten az útfelbontások, ezért már megszokták az állandó dugókat. 

A Sziget Fesztiválra sokszor még Budáról is érdemes a pesti oldalra átjutni és kerülve visszamenni Budára, mint hosszú ideig araszolva az alsó-, felső budai rakparton vagy a környező utcákban álldogálni”

– mesélte.

A szakmai szövetség vezetője úgy folytatta, hogy a Főváros forgalomcsillapításra kitalált javaslatai inkább okoztak nagyobb dugókat, mint oldották volna meg az alapvető problémákat. 

Ezt is ajánljuk a témában

A sokszor felesleges és már oszlopokkal is védett és szűkített kerékpársávok inkább balesetveszélyesek”

– állítja Metál Zoltán, aki szerint sem a közüzemi járművek, sem a betegszállítók, sem az áruszállítók nem tudnak megállni arra az időszakra sem, amíg ott igazoltan dolguk lenne, „ehelyett a maradék egy, vagy jó esetben második forgalmi sávban kénytelenek megállni, okozva ezzel még nagyobb dugót”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Országos Taxis Szövetség vezetője lapunknak elárulta, hogy az utasok a saját szemükkel is látják, hogy egyre nagyobb a káosz a fővárosban, „ezért ennek a felelősségét szerencsére nem hárítják át a taxisokra, akik a legtöbb esetben próbálják elkerülni ezeket a dugókat”.

Nyitókép: Mehmet Yilmaz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. augusztus 13. 06:30
mi baj van azzal, ha jó emlékeket teremt Karigeri és ráadásul a végén azért még fejlődés is lesz.
orokkuruc-2
2023. augusztus 13. 06:28
Csak nem akarták azt a korrupciót meg csinálni, így kínálja fel magát a célszemély :-) Törzsi belharc lehet.
nemecsek-3
2023. augusztus 13. 00:59
Gerinek létkérdés bizonygatni mekkora fellendítője Budapestnek. Ez kétféleképpen lehetséges. Valóban fejleszti a várost de ez egy kétméteres óvodás szintjénvel nem megy, vagy bizonygat. Mindig ott kell túrni ahol a legnagyobb káoszt lehet okozni mert ennek nagy füstje. Nyugodjunk meg, választások közelednek, ez még csak az előjáték. 10 markológép erre nagyon költséghatékony.
rocktoberi-2
2023. augusztus 12. 17:11
Heregerinek már kész is a válasza. A Taxisszövetség is Orbán propagandistája. Megérdemlik a butapestiek ezt a tehetségtelen, sunyi fajankót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!