Tüntető kitüntetések

2023. augusztus 28. 13:44

Kormányunknak egyetlen hibája van. Hibácskája. Túl szerény.

2023. augusztus 28. 13:44
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Kormányunknak egyetlen hibája van. Hibácskája. Túl szerény. Mint az ibolya, amelyet azért a sötétben is elárul illata. Szerencsére a kormányt is. Ez-az megint bűzlik körülöttük. Zsenánt diktátor-vendégek ünnepi díszszemléje, nem gyógyuló gazdasági bajok, az erkölcsi és politikai normáknak tüntetően fittyet hányó, provokatív kitüntetések.

Viszont szerények. Ez onnan látszik, hogy a miniszterelnök pénteken a Kossuthon közölte: »Mi semmit nem csináltunk. Mi nem okoztunk semmit.« Ez persze csak az inflációra és a gazdasági bajokra vonatkozott, amelyben a kormány ártatlan, mint a ma született bárány. Jó, nem éppen ma született, túl van a hamvas barika-koron -13 év egy báránynál is tisztes kor-, de azért ártatlan.

És még ebben a dögmelegben is fáradozik. Ahogy a rádióban elhangzott, Varga Mihály »izzad« (vért, a rezsicsökkentésért), Szíjjártó éjt nappá téve »ragyog« (az energiadiplomáciában csodát téve), a kormányfő pedig »rángat«. A béreket felfelé, az inflációt lefelé. Kár, hogy egyelőre egyik sem nagyon mozdul – Orbán kénytelen volt elismerni a reálbérek csökkenését.

De augusztusban tutira fordulat áll be. Megmondta. Ugyan már 26-a van, de a gazdaságban valahogy nem érzem. Viszont az augusztus 20-i kitüntetéseknél tényleg forgott velem egy kicsit a világ. Megint megpörgették a kormányzati ringispilt. Nyugisabb időszakban a kitüntettek névsorát olvasva az ember elismerően bólogat: ez igen! Erre a folttalan teljesítményre tényleg büszkék lehetünk. Hát most voltak díjak, amelyek inkább voltak tüntetőek, mint kitüntetőek. Tüntetően álltak ki valami mellett, ami vitatható, ami vihart kavart, minimum egyelőre tisztázatlan. Vagy egyenesen szembemegy az eddig közösnek látszó értékekkel. Akár a kormánypolitikáéval is. Afféle dafke érdemrendek, »meghosszabbítjuk Bicskéig« jeligével. Inkább a pukkasztást, a megosztást szolgálják, mint a közös főhajtást. Ha a kitüntetettnek van is elismerésre méltó produktuma, a kitüntetés és általános indoklása most aranyfénybe vonja a kétséges eseményeket is. Amelyek nem a múlt ködébe vésznek, nincsenek elfeledve, jóvátéve, megbocsátva, hanem nagyon is frissek.”

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 12. 12:57
Ildikó te már egy múzeumba való példány vagy. Ülj be a Terror Házába a tieid közé. Kímélj meg minket magadtól. Ti már eljátszottátok a szindarabotokat, nem tetszette senkinek. Ti a nemzet megvetett, szégyentelen alfelei lettetek, Gyurcsány szárnyai alatt mind egykutyák vagytok. Nincs szükségünk rátok. A magyar történelem szemétdombjára valók vagytok, ti árulók. Ildikó a te neved betüiböl azt lehet kirakni, hogy: NAIV DEDÓ ILLIK? Nézz utána és légy büszke rá, hogy ilyen tömören meg lehet fogalmazni a ténykedésedet és magatartásodat, életrajzodat, a lényegedet.
irmag2
2023. augusztus 28. 22:42
Aczélos vasorrú, mit szerettél volna, ami nem valósult meg?
alice
2023. augusztus 28. 21:11
A szerző hölgy egész egyszerűen zagyvabeszédű idióta - az egész cikket el kell olvasni, bár meglehetős tortúra.
Szuperszig
2023. augusztus 28. 19:52
Kormányunknak több hibája van, pl az, hogy az ilyen roggyant elmebeteget nem részesíti a nekik megfelelő gyógyellátásban. Tényleg baj van az egészségüggyel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!