Karácsony minden héten lebukik

2023. szeptember 22. 13:27

Nincs jogsija. A sofőr pedig sokszor hajlamos fittyet hányni a közlekedési szabályokra.

2023. szeptember 22. 13:27
null
Apáti Bence
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„A főpolgármester tehát jelenlétével támogatta saját városa egyik hídjának a lezárását. Ez azért tényleg példa nélküli. Ja, majd elfelejtettem! A lezárt Lánchíd sincs lezárva, ha baloldali tüntetők akarnak vonulni rajta. Érdekes. 

Ahogyan az is, amit az autómentes napon művelt. Karácsony Gergely ugyanis két napig fotózkodott a BKK járatain, mintegy a közösségi közlekedés előnyeit reklámozva, sorra készültek a gondosan beállított PR-fényképek a villamosozó, roppant progresszív és zöld főpolgármesterről, aki amúgy már a választási kampányát is arra építette, hogy hason­lóan nyugati kollégáihoz, biciklivel fog munkába járni. Valóságban, a szürke hétköznapokon azonban szó sincs ilyesmiről. 

Karácsony Gergely nemhogy nem jár biciklivel, éppen ellenkezőleg: szolgálati autóval közlekedik. Amelyet sofőr vezet. Hiszen Gergőnk négy alkalommal is megbukott a vizsgán. Nincs jogsija. A sofőr pedig sokszor hajlamos fittyet hányni a közlekedési szabályokra, hol buszsávban előzi a kocsisort, hol pedig mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen áll meg. De az sem ritka, hogy járdára vagy egy biciklisávon parkol le.

Ez történt az autómentes napon is. A Bors szemfüles stábja buktatta le a transzzöld főpolgármestert, aki ugyan tömegközlekedő, bicikliző, a környezetéért aggódó polgárnak identifikálja magát, de közben autóval érkezett meg az összes helyszínre. És fokozni is tudta a fokozhatatlant, amikor ugyanis a lap munkatársa megkérdezte tőle, hogy valóban gépkocsival érkezett-e a gépkocsimentes rendezvényre, 

Karácsony újra hazudott egy nagyot; idegesen nevetgélve azt válaszolta, hogy egy másik programra kell mennie. Azonban a következő állomás nem egy másik program volt, hanem pasaréti otthona. A sofőr ott sem érezte úgy, hogy be kellene tartania mindenféle csip-csup szabályokat, egy barátságos megállni tilos tábla után parkolt le. Gergőnk pedig kiugrott a hátsó ülésről, mint az urak, és ruganyos léptekkel elindult az otthonába, mintegy kipihenni a hétvége fáradalmait.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 09. 14:53
Bence,inkább mássz vissza a rúdra…az a te világod..
Kecmec
2023. szeptember 24. 07:44
Hogy milyen politikusi képességekkel rendelkezik az nem vitás.... valószínű hasonló mint az angol nyelvtudása és az autó vezetési képességei... erős karakter, én inkább arra vagyok kíváncsi,hogy a rászavazok milyen konzekvenciát vonták le a remek mutatvány láttán.....az önjavitó prg tud győzni a mindent elsöprő gyűlölettel szemben?
abcugabcug
2023. szeptember 22. 16:07
Apáti maga egy unalmas, szürke kisegér, egy igazi Móricka.
nyoooc
2023. szeptember 22. 15:11
Hazudni nem szép. A közlekedési, parkolási szabályokat megszegni megint csak nem szép, különösen egy zöld politikustól nem szép. (Persze ha Budapest polgármesterének is járna megkülönböztető jelzéssel (kék lámpával) ellátott autó...) Nem fog miatta csökkenni a népszerűsége. A szavazótáborok nem így működnek, ennél sokkal nagyobb stikliket is elnéznek a kedvenc politikusaiknak. Elég csak megmutatniuk, mennyire utálják a másik tábor politikusait. Így megy ez. Megírja a sajtó? A baráti ennél nagyobb stikliket sem feltétlenül tűz a tollára, ha a másik tábor sajtója írja meg, azt már csak azért is le kell ...ni. A mérce mindkét oldal szavazóinál kellően alacsonyan van, ha a saját politikusaikról van szó és aránytalanul magasan, ha a másik oldaliakról. Jobb lenne kiegyensúlyozottabban mérni, de hát ennek nem nagyon látni nyomát. Sajnos simán meglehet, hogy Karácsonyt a főváros népe újraválasztja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!