Kovács Zoltán: A svédek nincsenek abban a felsőbbrendű pozícióban, hogy nekünk leckéket adjanak

2023. szeptember 22. 20:32

„Érdemes mérlegelni a svédek hozzánk való viszonyulását a NATO-csatlakozásuk megszavazása kapcsán” – jelentette ki az államtitkár a Bayer showban.

2023. szeptember 22. 20:32

„Az egy hazugság, hogy a svéd kormánynak a svéd oktatási rendszerhez, az abban meglévő anyagokhoz nincs köze” – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Hír TV Bayer show című műsorában.

„Éppen ezért érdemes mérlegelni a svédek hozzánk való viszonyulását a NATO-csatlakozásuk megszavazása kapcsán” – jegyezte meg Kovács Zoltán.

Az államtitkár a műsorban úgy fogalmazott, „ne legyen kétségünk, hogy azok a svéd politikusok egyébként, akik most részben kormányon, részben ellenzékben, az elmúlt évtizedben ezt a gyalázatot Magyarországgal szemben csinálták, az elsők között lettek volna egyébként, ha belépnek a NATO-ba, hogy azt követeljék, Magyarországot viszont zárják ki”

„Tehát, nekem ilyen bajaim vannak a mélyben egyébként ezzel a svéd hozzáállással. Ideje lenne egy kicsit ráébredni arra, hogy

 nincsenek abban a morális felsőbbrendű pozícióban, hogy nekünk akár demokráciáról, akár másról leckéket adjanak”

– húzta alá Kovács Zoltán.

A vonatkozó videórészletet alább tekinthetik meg:

A teljes beszélgetést szeptember 24-én, este 21 óra után nézhetik majd meg a Hír TV műsorán.

Nagy port kavart a svéd oktatófilm

Ahogy arról a Mandiner többször is beszámolt, az elmúlt hetekben nagy port kavart az a Magyarországot lejárató svéd oktatófilm, amelyben egyebek mellett feltűnik a Partizán műsorvezetője, Gulyás Márton, valamint Guy Verhofstadt, Judith Sargentini és a  CEU svéd oktatója, Sara Svenson. 

A film konkrétan Gulyás sommás megállapításával indul: a Partizán alapító műsorvezetője kijelenti, hogy 

Magyarországon a demokrácia 2010 után fokozatosan megszűnt.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lilla50
2023. szeptember 23. 20:36
https://mandiner.hu/belfold/2023/09/itt-lathatja-eloszor-felirattal-a-hazankat-lejarato-sved-videot ettől rioganak és habosítanak kormányzati szinten https://szeged.hu/cikk/finnorszagba-ment-a-partizan-megnezni-mitol-mukodik-jol-az-ottani-oktatasi-rendszer inkább ezzel lenne érdemes foglalkozni
FeketeFehér
2023. szeptember 22. 23:18
A svédek mondjuk alapvetően semmit nem csináltak, ami bennünket bármilyen módon rosszul érintene. A fidesz tol egy politikai kampányt a magyar választók felé, azt sejtetve, hogy a fidesz "megvédi" a magyarokat. Erre találták ki ezt a 4 éves, svéd 10 perces videóval való kérlelhetetlen harcot. Bakker, ez baromi röhejes. :)))))
Kormánypárti2
2023. szeptember 22. 23:03
A svédek takony gecik. Nem is akarnak csatlakozni a NATO-hoz, csak helyezkednek ha netán rosszul állná ak a dolgok. Azért geciznek velünk, hogy nehogy beszavazzuk őket, mert akkor nincs visszaút. Rosszabbak mint a románok.
lájkbajnok
2023. szeptember 22. 22:49
Semjén rokonai Svédországban élnek, odajár rénszarvast lövöldözni. Gondolom te pucolod a puskáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!