Newsweek: Kari Lake Orbán Viktorra Trumppal egyenrangú politikusként tekint

2023. szeptember 01. 08:22

Az arizonai republikánusok korábbi kormányzójelöltje szerint Orbán a legnagyobb vezető Európában.

2023. szeptember 01. 08:22

Kari Lake, az arizonai republikánusok korábbi kormányzójelöltje azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyenrangú Donald Trump volt elnökkel – írja a Newsweek.

„Orbán a legnagyobb Európában”

A cikkben felhívják a figyelmet, hogy Orbán Viktort azzal vádolják, hogy aláássa országa demokratikus intézményeit. Ám az amerikai konzervatívok szimpatizálnak vele és támogatják őt.

Emlékezetes, magyar miniszterelnök a 2022-es, dallasi CPAC-en álló ovációval ünnepelték, miután beszédében az LMBTQ-szervezetek visszaszorításáról, az abortuszok számának csökkentéséről, és migrációellenes politikájáról beszélt.

Kari Lake az X (korábban Twitter) közösségi oldalán Tucker Carlson Orbánnal készített interjújára reagált. Felidézte, hogy csodálatos beszélgetést folytatott a magyar kormányfővel, amikor néhány hónapja Budapesten járt. A miniszterelnökkel készített szelfi mellé Lake azt írta: 

Orbán erős vezető – a legnagyobb Európában. Ezért támadja őt könyörtelenül a média.” 

Szerinte Orbán Viktor Trump elnökkel egyenrangú politikus, hiszen az ő politikája tette naggyá Magyarországot, és saját népét helyezi előtérbe. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: X/Kari LAke

 

 

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. szeptember 01. 19:02
luxusbatar@: pl nálad? sokkal.
polárüveg
2023. szeptember 01. 13:49
Lehet szeretni vagy nem szeretni, Európában két vezető fejlődött nagy formátumra. Támadják őket rendesen, nevükre beindul a düh. Érdekes, egyik sem nyugati. Nyugaton nem engedik felnőni, politikusnak maradni a patrióta tehetségeket (pl. Ibiza-botrány, autóbaleset).
catalina11
2023. szeptember 01. 12:57
fröcsögnek a libernyákok...
Pelso j.
2023. szeptember 01. 12:42
Chekke-Faint: Pl ti nem kételkedtek benne, jó alattvaló módján. Bármit elfogadtok, amit a párt agit-prop sulykol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!