Mit adott, nem adott nekünk az Orbán-rendszer?

2023. október 24. 09:52

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen globális ellenszélben tartjuk az „Isten, haza, család” zászlaját.

2023. október 24. 09:52
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Egy kedves olvasóm kérte, hogy írjak arról is mit adott, vett el tőlünk az Orbán-rendszer, mert hogy a Gyurcsányról írtam.

Az Orbán-rendszert a polgári körökkel kezdem (bár volt előtte is Orbán-kormány, de az még egy másfajta mentalitás volt, akkor még próbáltak alkalmazkodni a globális elvárásokhoz, azt gondolták, hogy a jó kormányzás elég a sikerhez, aztán kiderült, hogy nem elég 🙁)

– Szóval a polgári körökkel az Orbán-rendszer elindította az összefogást. Ez nagyon fontos volt, addig azt hittük, hogy szigetek vagyunk, egy nagy liberális tengerben, akkor kiderült, hogy rengetegen vagyunk, össze tudunk fogni.

– Aztán 2010-ben, amikor végre sikerült leváltani a Gyurcsány-rendszert, ráadásul nagy többséggel, akkor önbizalmat adott, hogy hiába a Nyugat támogatása, hiába a kommunizmusból ittmaradt rutinok (titkosszolgálat, rendőri brutalitás, koncepciós perek) – mégis tudunk győzni, demokratikus módszerekkel, erős médiatúlsúllyal szemben.

– Adott még nekünk hitet, hogy az »Isten, haza, család« gondolat nem idejétmúlt, hanem a legmodernebb gondolkodás.- Adott erős gazdaságot (tudom most nem túl erős, de tizenévig az volt), családtámogatást, biztonságot.

– Adott felújított városokat, mezőgazdasági, turisztikai támogatásokat.

(biztos van még egy csomó minden, egészítsétek ki)

Amit még nem adott:

– Nem volt igazságtétel 2006-ért. A felelősök nem bűnhődtek, koncepciós perek nem zárultak le. (Bár ugye az igazságszolgálat független. Voltak próbálkozások a megreformálására, de nem sikerült.)

– Nem lett teljes nemzeti béke (a politika begyűrüzött a mindennapjainkba). Orbán Viktor szerint szélesen kell menni, remélem nemsokára minden jóérzésű magyar beletartozik a »szélesbe«. Szóval a szakmaiságot nézik majd, nem a pártállást. A magyar emberek lelkiállapota az összefogásról és a közös célokról szól majd.

– Oktatás még kimaradt a fejlesztésből. Remélem az is sorra kerül.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 28. 11:08
Minden neres cseléd gyarapodott,az biztos, így te is,fruzsi! 😥
Pelso j.
2023. október 25. 06:04
Mint egyetlen és elsődleges cél: nektek vagyonokat.
Lakat1983
2023. október 24. 22:44
1. Történelmi mértékben - közel egymillió fővel - bővült a foglalkoztatottak száma. 2. A munkanélküliség 12 százalékról négy százalék alá csökkent. 3. A foglalkoztatottság 57 százalékról 73 százalék fölé emelkedett a 15-64 évesek körében. 4. Bevezették és fenntartták a rezsicsökkentést. 5. A szegénység kockázatának kitettek száma az Orbán-kormányok alatt az Eurostat adatai szerint 2010 óta 1,25 millió fovel csökkent, a súlyos anyagi nélkülözésben élőké a harmadára. 6. Magyarországon ma kétszer annyi roma dolgozik, mint 2010-ben. 7. A megváltozott munkaképességu emberek foglalkoztatottsági aránya 18-ról 44 százalékra emelkedett. 8. Háromszor többet költünk szociális gyermekétkeztetésre, mint a baloldali kormányok idején. 9. Évről évre több mint százezren nyaralhatnak Erzsébet-táborokban. 10. Visszaépítették a teljes 13. havi nyugdíjat. Remélem, beindul a libsi rángatózás, a sakálkórus. Számukra további kétszáz pont van elmentve, ritka gyöngyszemekkel.
tapir32
2023. október 24. 17:44
A nemzeti kultúra az, amihez ragaszkodva túlélheti egy nemzet a politikai divatokat, a gyökértelen szellemi áramlatokat. A nemzeti kultúra az, ami megóvja a magyarokat a globalisták homogenizáló törekvéseivel szemben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!