Pályázok

2023. október 19. 07:46

Úgy döntöttem, hogy ismét megpályázom a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségét. A pályázat nyitott, bárki benevezhet, aki megfelel a fenntartó által megfogalmazott feltételeknek.

2023. október 19. 07:46
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd

A nerológiában az a kockázatos (ahonnan én nézem: szórakoztató), hogy tele van vágyvezérelt feltételezésekkel, aminek a következményeként olyan konteókat tudnak összeeszkábálni a függetlenobjektív médiamunkások, hogy még a laposföld-hívők is csak elismerően pislognak. 

Nézzük a tényeket: ezelőtt öt évvel, 2018 decemberében kezdtem a munkát a Petőfi Irodalmi Múzeumban, 2019 februárjában pályázat útján nyertem el a főigazgatói tisztséget. Vagyis elemi matematika: lejár az öt év. A fenntartó minisztérium annak rendje és módja szerint tehát kiírta az új mandátum elnyeréséhez szükséges pályázatot. 

Széleskörű konzultáció után (család, kollégák, főnökeim, szakmai partnerek - a sorrend nem véletlen) úgy döntöttem, hogy ismét megpályázom a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségét. 

A pályázat nyitott, bárki benevezhet, aki megfelel a fenntartó által megfogalmazott feltételeknek. 

A magam részéről ugyanazt vallom, amit szűk öt évvel ezelőtt is elmondtam minden érdeklődő médiumnak: ha valaki jobb pályázatot tesz le az asztalra, mint szerénytelenségem, akkor én leszek az első, aki beáll mögé és támogatja, mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra. És ez a legfontosabb. 

(Az értem aggódóknak: hál’ Istennek az identitásom nem pozíciófüggő. Nem mellesleg párhuzamosan készülök az Aranykalászos Gazda-vizsgámra is, én a traktoron is az maradok, aki vagyok.)

Köszönöm a figyelmet!

A szerző a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. október 19. 12:56
Csak sírva könyörgöm, az Operaház, Operettszínház ,Pesti Magyar Színház, Zeneakadémia körüli történéseket ne ismételjék meg... Mi a francnak volt , van azokra szükség, ha úgyis a miniszter dönt? Ő meg tudja , hiszen azért miniszter , bemondja és kész. Minek ez az ordenáré áskálódás, szivárogtatás, zsarolás,fenyegetőzés,sírás-rívás,üzengetés stb. ami hónapokon keresztül ment és megy?
RasPutin
2023. október 19. 09:23
Nem mellesleg párhuzamosan készülök az Aranykalászos Gazda-vizsgámra is, Kapsz a királytól uradalmat?
lájkbajnok
2023. október 19. 09:18
Ne erőlködj. Kirúgtak.
Skywalker_bp
2023. október 19. 08:50
“A magam részéről ugyanazt vallom, amit szűk öt évvel ezelőtt is elmondtam minden érdeklődő médiumnak: ha valaki jobb pályázatot tesz le az asztalra, mint szerénytelenségem, akkor én leszek az első, aki beáll mögé és támogatja, mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra. És ez a legfontosabb. ”Mint Pröhle esetében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!