Számomra ez becsületbeli ügy – megszólalt Vidnyánszky Attila a Nemzetiben történt balesetről

2023. november 16. 07:23

A rendező szerint a balesetnek az egész színházi szakmára nézve komoly üzenete van.

2023. november 16. 07:23

A Nemzeti Színház főigazgatója a baleset körülményeiről és felmondásával kapcsolatos gondolatairól beszélt szerda este a HírTV Napi aktuális című műsorában. Vidnyánszky Attila tisztán és határozottan megerősítette, hogy jelenleg nem tudja elképzelni a folytatást.

Szász Júliát kiengedték a kórházból, de nem tudtam még vele beszélni. Horváth Lajos Ottóval sikerült beszélnem, reméljük, hogy őt holnap hazaengedik

– mondta Vidnyászky Attila.

Ezt is ajánljuk a témában

A baleset kapcsán a rendező elmondta, hogy az igazgatói szobájából, a monitoron keresztül kellett végignéznie, ahogy a két színész leesik a közel három méteres magasságból.

Bent voltam a színházban a baleset pillanatában, láttam, hogy valami baj van, rohantam le rögtön.

A döbbenet és a fájdalom, borzalmas volt az az egy óra. Azért, mert nem tudtuk, hogy mi van velük. Nem tudtuk, hogy történtek-e komolyabb sérülések. Ezért vártam a másnapot, az éjszakát, hogy tudjam meg végül is, hogy mennyire sérültek meg. Az ég velünk volt, ez biztos, őrző angyalaink vigyáztak, mert tulajdonképpen sokkal nagyobb baj is történhetett volna” – tette hozzá a főigazgató.

Jelenleg nem tudja elképzelni a folytatást

Arra a kérdésre, hogy mennyire gondolta komolyan a lemondás felajánlását, a főigazgató így reagált:

Ott, abban a pillanatban eldöntöttem, látva a két, fájdalommal küszködő embert, hogy nagy gesztust kell gyakorolnom.

Én felmondtam, tehát nem felajánlottam a lemondásomat, hanem felmondtam”.

Majd hozzátette, hogy először legyenek túl a vizsgálaton és majd meglátják, hogyan tovább. Mindenesetre jelenleg „nem tudja elképzelni a folytatást”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. március 12. 16:40
Vidnyánszky Attilának nincs becsülete. Vidnyánszky Attila egy sunyin sunnyogó beköltözött suttyó.
2024. február 13. 16:01 Szerkesztve
Becsületbeli ügy, hogy lebontasd a díszletet, mielőtt a nyomozás lezárulna, majd le sem mondasz? Te fideszkomcsi patkány.
Skywalker_bp
2023. november 18. 12:23
Ez a lobbi, ami marasztalja ôt, mutatja a rendszer igazi arcát. Attila, te azt hiszed csak a mûvészetedért tettünk oda? Nem azért baszki! Te vagy a színházi és filmes kultúrharc népbiztosa bmeg! Kit érdekel a két szabadesô. Majd bekapcsoljuk ôket a magyar ûrhajós programba. Te nemcsak rendezel, te vagy a bástya ôrhelyén. Itt nem jöhet be még egyszer egy Ady. Még egyszer be nem törhet Dévénynél. Rakovszky Stefiékkel a háta mögött. Nem mondhatsz fel. Nincs ilyen jogod. Neked EZ A SZEREPED! Ahogy Novák Kati eljátssza a mérsékelt ukránbarátot vagy ahogy a tanfelügyelô eljátssza, hogy ô döntött a tanárok kirúgásáról és ahogy a Mandiner eljátssza, hogy sajtótermék. Atti, te hol élsz? Kezdj el az interjúban visszajönni ebbôl az elmebajból, hogy te felmondtál. Mondd azt hogy jelenleg, vagy hogy a vizsgálat vége elôtt nem tudod folytatni. Vagy bármit. A többit intézzük. EzaNER.
Skywalker_bp
2023. november 18. 12:10
Egyértelmû, hogy fekelôs és ez abból egyértelmû, hogy lelkiismereti kérdésnek tartja. Nem azért felelôs mert ô az igazgató, emiatt nem mondott volna le. Tudja, hogy gebasz volt és köze volt hozzá. Rendes ember, ha fenntartja a felmondást. Bár ez a “jelenleg nem tudom elképzelni” ez arra utal, hogy brutális nyomás alatt lehet. Undorító a NER. Ilyen a Kádár rendszerben volt itt utoljára, amit ezen ügy kapcsán tapasztalunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!