Új ötlettel rukkolt elő a Gyurcsány-párt: közös fővárosi ellenzéki listát szeretnének az önkormányzati választáson

2023. november 28. 14:28

Közös főpolgármester-jelölt, közös lista – jelentette be Kálmán Olga.

2023. november 28. 14:28
null

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy a „demokratikus” ellenzéki pártok induljanak közös fővárosi listán a 2024-es önkormányzati választáson – mondta keddi, online sajtótájékoztatóján a DK frakciószóvivője.

Kálmán Olga kijelentette: a parlament házbizottságában a Fidesz egyértelművé tette, napirendre fogja tűzni a Mi Hazánk azon javaslatát, ami listássá alakítaná a jövő évi önkormányzati választást Budapesten. A képviselő szavai szerint valójában nem a Mi Hazánk, hanem a Fidesz akarja „megváltoztatni a budapesti választást”, mert a kormánypárt egyébként soha nem vesz napirendre ellenzéki javaslatot. 

A Fidesz tehát a választás előtt alig több, mint fél évvel, a szabályok átírásával akarná mérsékelni a „borítékolható budapesti önkormányzati vereségét” – fogalmazott Kálmán Olga. „A módosítás gyakorlatilag az országgyűlési választáson alkalmazott szabályokat ülteti át a fővárosi önkormányzati választásra, ezért ha az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltet akarnak indítani, akkor közös listát kell állítaniuk” – értelmezte az elképzelést.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. november 29. 17:43
A közös listával egyszer már pofára estek. Tehát megismétlik.
bölcsuhú
2023. november 28. 17:23
A DK esze is nyilatkozott! Egyformán hülyék!
KBA98
2023. november 28. 17:18
Nyomorultak!
Ehetős Odó
2023. november 28. 16:32
Kreatív csávók, hiába, na.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!