A 444 egyik filmjét vetítette diákjainak egy egyházi gimnázium fizikatanára, mutatjuk a részleteket

2023. december 04. 12:03

Felháborodott szülők jelentkeztek lapunknál: 444-es filmet vetítettek a diákoknak fizikaórán a Budapesti Piarista Gimnáziumban.

2023. december 04. 12:03
A Budapesti Piarista Gimnázium homlokzata
Béres Sándor
Béres Sándor

A 444 egyik aktuálpolitikai tematikájú filmjét vetítette le diákjainak pár hete a Budapesti Piarista Gimnázium egyik fizika tanára – tudta meg lapunk több, hozzánk forduló szülőtől. 

A piarista gimnáziumba járó diákok szülei azok után fordultak lapunkhoz, hogy – szintén szülői jelzések alapján – megírtuk, egy másik egyházi oktatási intézmény valamiért Molnár Áron baloldali politikai aktivistát találta legalkalmasabbnak arra, hogy a diákokkal beszélgessen színházi témában.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyben kérdést küldtünk ki az iskola igazgatójának, Horváth Bálint Pálnak, azt tudakolva, volt-e tudomása az említett esetről, mit keres bármilyen aktuálpolitikai tartalom egy fizika órán, lett-e bármilyen következménye az esetnek, és bevett gyakorlat-e a gimnáziumban, hogy aktuálpolitikai tematikájú filmeket játszanak le a diákoknak.

„A szóban forgó esetről november első felében értesültem egy szülői bejelentésből, majd igyekeztem tájékozódni az eset körülményeivel kapcsolatban, és egyeztettem az iskola fenntartójával is. Az adott filmrészlet megítélésem szerint nem illeszkedik a tantárgy tematikájához, és annak aktuálpolitikai tartalma miatt is szakmai hiba volt a levetítése. Az érintett kolléga a felelősségét elismerte, és szóbeli figyelmeztetést kapott. Aktuálpolitikai témájú filmek lejátszása nem gyakorlat az iskolánkban” – reagált az iskolaigazgató.

 

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. január 19. 09:53 Szerkesztve
Nincs itt semmi látnivaló, ez ilyen ÁVH-s keresztfűrészelő fizika tanár ilyen is kell az egyházi iskolába. Sokan nem tudják, hogy van ÁVH-s fizika meg ÁVH-biológia. Az ÁVH-s biológia a köröm letépés előnyeivel foglalkozik, meg az egymás akasztásával. Az ÁVH-s fizika meg azzal foglalkozik hogyan vezessünk áramot az elitélt faszába két szögön keresztül. Ha közbe még befogják satuba is, akkor az már akkor ÁVH-s nyomtatott áramkör lesz.
Mr.Woof
2023. december 10. 22:08
Hős
B_kanya
2023. december 06. 10:23
Akkor ez most politikai pedofília vagy "csak" efebofília?
nyugalom
2023. december 05. 12:33
Kéretik kirúgni azonnal azt az ügynököt! Mire várnak? Egyházi iskola? Lili-féléket termelnek? Igazgató, fenntartó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!