Visszavonta lemondását Vidnyánszky Attila

2023. december 20. 16:15

Lezárult a vizsgálat a Nemzeti Színházban.

2023. december 20. 16:15

A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását – közölte Csák János kulturális és innovációs miniszter, aki elfogadta a színházigazgató döntését.

„A Nemzeti Színház vizsgáló bizottságának megállapítása szerint a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség” – írta a miniszter.

Ismert, november 10-én baleset miatt szakadt félbe a Rómeó és Júlia előadás a Nemzeti Színházban. A rövid időn belül kiérkezett mentősök Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót kórházba szállították. A sajnálatos eset után Vidnyánszky Attila benyújtotta lemondását.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. december 21. 22:46
Szégyen. Nyílt szabályszegés.
powerage
2023. december 20. 21:28
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700035.mkm Szóval érdekes, hogy nincs egyszemélyi felelősség. ""4.9. Az új előadások díszletterveit, a kivitelezés előtt, a színház igazgatója által kijelölt színházi, munkavédelmi szakemberrel véleményeztetni kell. 4.10. Új díszlet színpadra állítása előtt a létesítésben közreműködő tervező az 1. számú mellékletben foglaltak, a kivitelező a 2. számú mellékletben foglaltak szerint köteles írásban nyilatkozni arról, hogy a munkavédelmi követelményeket megvalósították."
Malvin
2023. december 20. 18:43
„A Nemzeti Színház vizsgáló bizottságának megállapítása szerint a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség” - ergo, ha nincs egyszemélyi felelősség, akkor az egész műszak hibás. Ha mindenki felelős, akkor, sajnos, az igazgatónak mennie kellene. Olyan nincs, hogy nem hibázott senki, mégis bekövetkezett a baj.
lájkbajnok
2023. december 20. 18:17
A többi darab is ilyen szar, amit rendezett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!