A 444 szerzője azon nyöszörög, hogy Gyurcsány Ferenc publikálni merészelt az Indexen

2024. január 11. 19:05

A főpolgármester-választáson Karácsonyt támogató Gyurcsány Ferenc ezek szerint Rogán pompás játszótársának tekinthető.

2024. január 11. 19:05
Hont András
Hont András
Facebook

„A 444 szerzője azon nyöszörög, hogy Gyurcsány Ferenc publikálni merészelt az Indexen. Annak ellenére, hogy a szerző haveri köre (párdon: Köre) indexre helyezte az Indexet, csak éppen vannak olyan megátalkodottak, akik erről nem vesznek tudomást, s ezzel hozzájárulnak »az ellenzéki szavazók egy részének átverését is szolgáló játékhoz miszerint az Index úgy csinál, mintha nem propagandatermék lenne, hanem újság«

A szerző példákat is említ: »Fodor Gábor egykori SZDSZ-elnököt, aki rendszeresen ír a lapba véleménycikkeket, vagy Schiffer András egykori LMP-elnököt«. A szerző szerint ők »Rogán pompás játszótársai«, viszont hallgat a lapban álláspontot kifejtő többiekről, Ujhelyi Istvánról, Tordai Bencéről, Hegyi Gyuláról, Jeszenszky Gézáról vagy éppen Puzsér Róbertről és Hrutka Jánosról, akik ezek szerint nem Rogán pompás játszótársai. Úgy tűnik, hogy a 444 szerzőjéhez kell elmenni tanúsítványért, hogy ki számíthat és ki nem Rogán pompás játszótársának azzal, hogy valahol gyakorolja a véleménynyilvánításhoz fűződő jogát. 

A főpolgármester-választáson Karácsony Gergelyt támogató Gyurcsány Ferenc ezek szerint Rogán pompás játszótársának tekinthető, noha az Index propagandatermék volta abból látszik legigazánabbul, hogy Karácsony Gergelyt támadja hébe-hóba. Erről a szerző egy személyes emléket is fölelevenít imígyen: »a NER birtokon belülre kerülése előtti értekezlet, amelyen az akkor tulajdonosnak gondolt B. doktor azt mondta, könnyebben tudná megvédeni a ‘függetlenséget’ – ő még nem idézőjellel mondta, mi legalábbis úgy hittük –, ha néha a városháza ügyeit is megkapargatnánk«.

Vagy így történt, vagy nem, bár a szóban forgó B. doktorról én éppenséggel mindent el tudok képzelni, de a fenti mondatról egyetlen lényeges megjegyeznivaló akad, hogy nem a NER birtokon belülre kerülése előtti értekezleten történt, hanem legalább két évvel utána, ugyanis 2018-tól már papíron is egy Bács-Kiskun megyei KDNP-s stróman volt a tulajdonos. Most ezt vagy nem látta át a nyilvános cégpapírok ellenére a szerző, és akkor annyira buta, hogy ne írjon újságot, vagy akkor még nem érdekelte, hogy a cikkírással Rogán pompás játszótársává válik. Nekem amúgy semmi bajom azzal, ha valaki a tulajdonosi háttér ellenére próbálja csinálni a dolgát, de ha valaki ennyire kényes Magyarországon a tulajdonosi viszonyokra, annak legkésőbb 2013-ban ott kellett volna hagynia az Indexet, amikor a lapalapító saját portált gründolt. 

Azonban van itt még valami. A másokat autonóm újságírásból kioktató szerző cikkének első verziójában még szerepelt egy félmondat, amely a Népszavára és az ATV-re utalt. Most azon túl, hogy az ATV nehezen tud »mintha újság lenne«-pályán mozogni, lévén egy tévé, a nevezett orgánumok említésének törlése rávilágít arra, hogy miért maradtak ki egyesek az Indexen publikálók fölsorolásából. Az igen bátor nyöszörinek szólhattak, hogy nem kéne annyi frontot nyitni, vagyis az újságírás nem igazság, hanem taktika. Valahogy így képzelem Rogán pompás játszótársainak működését. Csak azok ügyesebbek.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gyurcsány Ferenc

Index

Idézőjel

Egyetlen politikai program van: a jobb élet programja.

 

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. január 12. 08:24
Ezek folyamatosan is egymást nyüvik. Talán mert a gazdi kevesebbet utal és ,ár WC papirra sem telik....
tapir32
2024. január 12. 08:14
A DK egy kis, radikális, anarchizmusra hajló, a demokráciát és a jogállamot elutasító szélsőséges tömörülés. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni.
moricka13-3
2024. január 12. 05:01
Gyurcsány/Dobrev rémísztő képződmények, nemhogy szociáldemokraták lennének, még csak demokraták sem voltak, de nem is lesznek soha, megtalálva egymásban, mint zsák a foltját a jól bevált lenini úton, meg is maradnak annak, aminek születtek, törtető akarnok világszélhámos álnépboldogítóknak!
llnnhegyi
2024. január 12. 00:07
Gyurcsány Ondó Ferenc mindenütt pocsék,hazug gazember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!