„Amatőr és inkompetens” – kemény vádakat fogalmazott meg a Magyar Állami Operaház társulatáról a felmondott táncos

2024. január 11. 15:26

Reagált az intézmény.

2024. január 11. 15:26

Felmondott a Magyar Állami Operaházban egy fiatal táncos. Kovács Noel Ágoston indoklását az Index nyilvánosságra hozta. A mostani helyzetüket úgy írta le, hogy a társulat egy 24 órás Le Mans-versenyen van túl, amely után a motorokat újra kell építeni és felkészíteni (vagy legalább egyhetes pihenési időt biztosítani) a következő versenyre (az Anyegin című előadásra), nem egyből áthajtani a másik pályára, tönkretéve azokat.

„Szomorúnak tartom azt, hogy mindig azt halljuk, hogy nincs idő semmire, közben meg előre dolgozunk fél évvel, merthogy akkor nem lesz idő. Lehet, hogy akkor az egész évad rosszul van felépítve, és túl sok előadás van betervezve.

Elegem van abból, hogy minden egyes darabot úgy próbálunk, hogy nem fordítunk elég időt arra, hogy az apró részletekre nagyobb odafigyelést forgassunk,

vagy ha ez már nem elvárás, akkor legalább a lépések meglegyenek tisztán” – fogalmazott a fiatal táncos.

Kovács Noel Ágoston állítása szerint elveszett az igényesség,

és az a legfontosabb, hogy több füst, hópehely és csillám legyen a darabban, arra viszont nem figyelnek, hogy a táncos dolga ezzel kétszer olyan nehézzé vagy akár balesetveszélyessé válik. „Sajnos nem tudok máshogy a társulat működésére gondolni, mint amatőr és inkompetens” – fogalmazott. Mindezekért úgy döntött, hogy hat év után felmond a Magyar Állami Operaházban.

A Magyar Állami Operaház is reagált

„A Magyar Állami Operaház vezetése sajnálattal vette tudomásul Kovács Noel tánckari művész döntését, személyében egy tehetséges fiatal magyar férfi balettművészt vesztett a társulat, akihez az intézmény számos fegyelmi vétsége és kifogásolható munkamorálja dacára is ragaszkodott. Mindezek tükrében ugyanakkor nehezen értelmezhetők a szakmai munkával kapcsolatban megfogalmazott kifogások,

a Magyar Állami Operaház éppen ezért határozottan visszautasítja azokat a negatív minősítéseket,

amiket egykori művésze megfogalmaz. Balettmestereink és művészeink magas színvonalú munkájára a legjobb bizonyíték a közönség visszajelzése: az említett 41 Diótörő-előadás (plusz 2 nyilvános főpróba, jótékonysági előadás), valamint az évad többi repertoár-előadása, melyek mind telt házak előtt, vastapssal és ovációtól kísérve értek véget estéről estére” – írták.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marcon-2
2024. január 11. 21:34
Jó reklámot csinált magának a srác. Az ilyen szimpatikus, "odasz.rok, ahol eszek/ettem" típusú kovácsnoeleket mindig szívesen alkalmazzák máshol. Ja, nem...
KBA98
2024. január 11. 17:28
Szó szerin sz..faszú artista! Hogy a nagy hazudozó szavait idézzem"el lehet innen menni!" Go on!
SandorL
2024. január 11. 17:25
Ha kimaradt, hat lemaradt.
röviden
2024. január 11. 16:44
Ha ez a fickó jövőre leszerződik a Mariinszkij vagy a Royal Ballet társulatához, akkor elhiszem a kritikáját. Addig viszont erőst olyan, mintha az Index folytatni akarná Ókovács baszogatását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!