Itt a bizonyíték: hazugság, hogy lenyomnák a bérszínvonalat a vendégmunkások

2024. január 22. 11:49

A hazai szakszervezetek szerint nem dolgoztatják a külföldieket alacsonyabb bérért.

2024. január 22. 11:49

A Világgazdaság arra volt kíváncsi, hogy a vendégmunkások az alacsonyabb béreikkel tényleg letörik-e a hazai fizetéseket, és emiatt komoly veszélyt jelentenek a magyarok munkahelyeire.

A hazai szakszervezetek szerint nem kapnak alacsonyabb bért az itt dolgozó vendégmunkások magyar kollégáiknál, és az itteni munkaerőt sem cserélik le harmadik országbeliekre. „Azokon a területeken, amelyeken jelen vagyunk szakszervezetként, mi ezt nem tapasztaljuk. De azt sem, hogy külföldi munkavállalókra cserélnék a magyarokat” – válaszolta a lap érdeklődésére Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek vezetője.

„Magyarországon a minimálbért törvény garantálja, ennél kevesebbet nem tudnak fizetni a vendégmunkásoknak sem”

– mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, aki szerint az már más kérdés, hogy az átlagos bérszínvonalat le tudják-e törni. A gyakorlatban azonban ilyet nem látnak egyelőre, mivel nem dolgoztatják őket alacsonyabb bérért, mint az ugyanott alkalmazott magyar munkavállalókat, tehát nincs semmiféle különbségtétel közöttük.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. április 24. 19:12
Az Orbán szakszervezetekről van szó,így egyértelmű a seggnyalók állítása.Szóval az öregek tanácsa dettó ugyanez!Hazug bandák.
bagira002
2024. március 01. 15:16
Bérszínvonalat Brüsszel nyomja le magyarokat nyugati bér feléért dolgoztatja , kettős mérce . Erről guruló dollárosok hallgatnak.
Tommaso
2024. január 22. 15:46
13:12 > Érdekes, hogy éppen azok, a Mich99-féle rezsimseggnyalók támogatják a magyarok kirúgását, aki NEMZETHY-NEK ÁLLITJÁK BE MAGUKAT. Valójában nemzetellenesek.
Tommaso
2024. január 22. 15:43
ORBÁN HAZUGSÁGA, hogy a külföldiek nem veszik el a magyarok munkáját. Szaporodnak a cégek, ahonnan magyarkat rúgnak ki, miközben külföldiek tovább dolgoznak ott. Makó, Gyöngyös, Salgótarján, Debrecen... ÉBRESZTŐ (Orbán-megvezettte) MAGYAROK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!