Szigorít a Meta: a jövőben nem minden Messenger üzenet fog beérkezni

2024. január 27. 14:01

Az új korlátozás automatikusan lép életbe.

2024. január 27. 14:01

Alapértelmezés szerint letiltja az üzenetfogadást a fiatalkorúaknál a Facebook Messengeren és az Instagramon a Meta, ha az üzenet olyasvalakitől érkezik, aki nem az ismerősük – olvasható a HVG cikkében. Az újítás előzménye egy 2021-es korlátozás, melynek értelmében

az Instagram megtiltotta, hogy felnőttek írjanak 18 éven aluli felhasználóknak 

– ez alól kivételt csak az jelentett, ha a fiatalkorú maga követi az adott felnőttet.

A szigorítás automatikusan életbe lép

Ez a korlátozás bővül most ki, jobban mondva szigorodik. A 16, bizonyos országokban 18 éven aluliak nem kaphatnak privát üzenetet olyanoktól, akiket ők nem követnek. Az sem képez ez alól kivételt, ha az üzenet küldője maga is tinédzser. Az új szabályozás a Messengerre is kiterjed, ezen alkalmazás esetén a gyerekek és fiatalok csakis azoktól kaphatnak majd üzenetet, akik az ismerőseik, vagy szerepelnek a mobiljuk névjegyeiben. A szigorítás automatikusan életbe lép, 

bármiféle módosításhoz szükség lesz a szülő/gyám engedélyére a szülői felügyelet beállításai között.

A lap azt írja, az újítás mögött az állhat, hogy a Metának egyre több perrel kell szembenéznie a gyerekek védelme (vagyis, nem megfelelő védelme) miatt.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gegrolla
2024. január 28. 03:04
Nem vagyok egy nagy faszbúk-rajongó (és akkor még negyon óvatosan fogalmaztam), de ez nem rossz ötlet.
Nuttika
2024. január 27. 23:46
Arra lennék kíváncsi, hogy azon változtattak-e, hogy amikor a felhasználó 18 éves lesz, az addig privát profilját mindenféle figyelmeztetés nélkül nyilvánosra állítja és még ha vissza is rakja magát privát fiókra, a régi bejegyzései MIND nyilvánosak maradnak?
Same
2024. január 27. 19:55
Az is egy fasz aki használja Ezer alternatívája van! Rühes lipsik!
Ugandai Bubu
2024. január 27. 17:49
Ha tilt az a baj, ha nem tilt, az a baj. Sehogy se jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!