Elemző: a baloldal sosem vállalta a felelősséget, most sem teszi

2024. február 29. 16:32

Az Alapjogokért Központ elemzője lerántotta a leplet a mostani baloldali kommunikációról is.

2024. február 29. 16:32

Varju László és Fekete-Győr András kapcsán a baloldal most egyértelműen azt a kommunikációt választotta, ami az áldozati szerep eljátszásáról szól – árulta el Zila János az Origónak az elítélt baloldali képviselők, Varju László és Fekete-Győr András ügye kapcsán.

Valószínűleg azért nem mond le Varju vagy Fekete-Győr, mert annak idején Gyurcsány Ferenc sem volt erre képes – mutatott rá a lapnak az Alapjogokért Központ elemzője. Meglátása szerint a bukott miniszterelnök még akkor is vonakodott belátni, hogy az emberek túlnyomó többsége nem kér az általa képviselt politikából, amikor már a környezetében is sokan azt üzenték neki, hogy menjen.

Ahelyett, hogy a társadalmi akaratnak engedett volna, inkább szembefordult a tömeggel, és teret nyitott a rendőrterrornak.

Varju és Fekete-Győr kapcsán a baloldal most egyértelműen azt a kommunikációt választotta, ami az áldozati szerep eljátszásáról szól. Ez ugyanakkor rendkívül hiteltelen, hiszen esetükben a független, Brüsszel által is átvilágított és elismert igazságszolgáltatás hozott ítéletet.

A Mandiner korábban arról is beszámolt, hogy ehhez hasonló véleményt fogalmazott meg Ifj. Lomnici Zoltán is. „Ahelyett, hogy Varju László és Fekete-Győr András bocsánatot kérne és és a választói szemébe nézne,

képtelen módon a kormányra mutogat és áldozatpózba helyezkedve próbálja eljátszani a mártír szerepét”

– mutatott rá a Századvég Kutatóintézet alkotmányjogásza.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­g­­ö­s­ ­­­l­á­­­n­­­y­­o­k­ ­­­v­­­á­­­r­n­­a­­­k­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. március 04. 02:00
"a JOBBOLDAL - amikor csak teheti - RUTUL RATOR SAJAT NEPERE, NEMZETERE" is.
Tommaso
2024. március 04. 01:29
a JOBBOLDAL sosem vallalta a felosseget [ 1.vilaghaboru, Trianon, 2. vilaghaboru, ruszki megszallas, 2006-os allamcsinykiserlet, forintelgyengites, jogallamszetveres, Covid- halottak, Europa-bajnok inflacio], s most, a gyalazatos pedofiljai botranya miatt sem teszi.
tapir32
2024. március 02. 10:49
Akinek nincs lelkiismerete az, másokról is ezt feltételezi! Az, hogy mit gondolunk másokról az csak saját magunk kivetítése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!