Kocsis Máté az alkotmánymódosításról: Nincs kegyelem a gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek

2024. február 09. 12:39

A Fidesz frakcióvezetője szerint a 2022-es népszavazásban világossá tették az emberek, hogy „a gyermekek védelme érdekében mindent meg kell tenni a jogalkotónak”.

2024. február 09. 12:39
null

A gyermekekkel szembeni bűnelkövetőknek nincs kegyelem – mondta a Fidesz frakcióvezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hozzátéve, a Fidesz-frakció támogatja Orbán Viktor alaptörvény-módosító javaslatát. Kocsis Máté közölte: kialakult egy olyan vita az elmúlt napokban Magyarországon, amely világossá tette, hogy ezen túl nem azt kell mérlegelni, hogy kaphat-e vagy sem egy ilyen bűnelkövető kegyelmet, hanem 

eleve ki kell zárni, jogellenessé kell tenni egy ilyen ember számára a kegyelem megadását.   

Úgy folytatta, hogy az államfő kegyelmi döntésének jogszerűségét senki nem vitatja, azt viszont muszáj megérteni, hogy mi volt ennek a morális alapja, ugyanis ez okozza ezt a rengeteg bírálatot, amelyeknek van alapja. „Azt is gondolom, hogy miután 2022-ben volt egy népszavazás Magyarországon az országgyűlési választások napján, amely gyermekvédelem területén 3,6 millió embert állított egyirányba (...), és ebben a népszavazásban világossá tették az emberek, hogy a gyermekek védelme érdekében mindent meg kell tenni a jogalkotónak” – fogalmazott Kocsis Máté.   

Ennek a helyzetnek nem szabadott volna előállnia

Hozzátette: a miniszterelnök által csütörtökön beterjesztett alaptörvény-módosítást muszáj elfogadni, mert kiegészíti a gyermekvédelmi rendszert, tehát ezentúl minden bűnelkövetőnek tudnia kell, hogy ha gyermekek rovására teszi, amit tesz, akkor az elnöki kegyelem intézménye sem áll rendelkezésére, „tehát nincs menekvés, nincs kegyelem, ha úgy tetszik, és nincs semmi mentség arra, amit tett, nem fogja tudni megúszni sem a büntetést, még akkor sem, hogy ha az elnök esetleg adna egy – vitatott ugyan, de mégiscsak jogszerű – kegyelmet számára” – emelte ki a politikus, hozzátéve, hogy ezt a kiskaput be kellett zárni. Szólt arról is, hogy 

a kormánypártok fogadták el 2021-ben Európa legszigorúbb gyermekvédelmi és pedofilellenes törvényét, 

amit a baloldali pártok nem támogattak. Nem támogatták, hogy legyen kereshető pedofilnyilvántartás, hogy a büntetőtörvénykönyv szigorodjon, és az ehhez kapcsolódó korábbi alaptörvény-módosítást sem – fűzte hozzá. Azt mondta, hogy a baloldal rendszeresen támadja külföldön is Magyarországot emiatt: az Európai Bizottság elnöke szerint jelentős részben a magyar gyermekvédelmi törvény miatt tartja vissza Brüsszel a Magyarországnak járó uniós forrásokat. „Éppen ezért képmutatónak gondolom azt, amit a politikai baloldal csinált az elmúlt napokban (...), hiszen ők mindig mindent elleneztek, ami a gyermekvédelmi szabályokról szól és ami a pedofilellenes törvényt illeti” – fogalmazott. A politikus úgy fogalmazott: jó lenne tudni, hogy mi állt az államfő kegyelmi döntése mögött, és érdemes is lenne erről egyszer beszélni, de az országgyűlési képviselőknek nem azzal kell foglalkozni, hogy mi volt a döntés alapja, hanem azzal, hogy ez többé ne forduljon elő. Hozzátette: ennek a helyzetnek nem szabadott volna előállnia, függetlenül attól, hogy mi volt a megfontolás.   

(MTI)

Nyitókép: Kocsis Máté Facebook-oldala

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2024. február 09. 17:52
TITOKZATOS HALÁLESETEK A FIDESS-KORMÁNY IDEJÉN: 1. Komáromi András - az EMIR szoftver tulajdonosa (2014.03.02.) 2. Szebellédi István - könyvelő (2014.03. eleje) 3. Welsz Tamás - vállalkozó (2014.03.20.), 4. Váradi András magyar juhász - alcsútdobozi polgármesterjelölt (2014.10.11.) 5. Rózsa Milán - politikai, emberjogi aktivista (2014.11.06.) 6. Nancy Davis - 19 éves prostituált (2015.05.) 7. váratlanul és tragikusan fiatalon elhunyt a Fővárosi Főügyészség egyik kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető ügyésze - Quaestor-ügy (név nélkül) (2015.05. eleje) 8. Ghaith Pharaon - FBI által körözött bűnöző, szaúdi milliárdos (2017.01.06.) 9. Urbán Zoltán - Eximbank vezérigazgatója (2017.12.30.) 10. Andy Vajna - filmproducer (2019.01.20.) 11. Bezsenyi Mihály - dandártábornok, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója (2019.01.25.) Pár év leforgása alatt 11 haláleset..:(
Zsolakomarom
2024. február 09. 17:20
"Ha Katinak volt esze, csinált hangfelvételt a kokeró Gazdád parancsáról." remeljuk :)
stones1963
2024. február 09. 16:48
Basszátok meg zárni kellett volna,nem municiót adni a sok köcsög baloldali libsi fasznak.Azt hiszi Orbán is Kocsis is ,hogy ezzel vége lesz a támadásoknak.A tanácsadók pedig húzzanak a faszba a lóvét azért jó volt felnyalni!Basszátok meg azért voltatok ott hogy ilyen ne történjék meg.
files32
2024. február 09. 15:46
Rúdtáncos egyesületnek is milliókat adott Rogán minisztériuma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!