Rájár a rúd Portik Tamásékra: befutott az újabb ügyészségi indítvány

2024. február 27. 18:42

Nem volt jó ötlet kávéval leönteni a Gyárfás-per bíróját.

2024. február 27. 18:42
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Továbbra is fenntartaná a legsúlyosabb kényszerintézkedést a hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított Portik Tamás fiával szemben az ügyészség – tudta meg a Mandiner a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

Ifjabb Portik Tamás azután került letartóztatásba, hogy január végén 

az egyik tárgyalás előtt inzultálta és kávéval arcul öntötte az 1998-as Fenyő-gyilkosság kapcsán indult büntetőperben eljáró törvényszéki bírót, Póta Pétert. 

Ezt is ajánljuk a témában

A perben pár nappal később Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték első fokon.

Az egykori maffiózó koncepciós eljárásnak nevezte a Gyárfás Tamás és ellene indított büntetőpert, nehezményezve egyebek mellett, hogy nem hallgatták meg az általa indítványozott tanúkat.

Portik fia éppen ezt akarta számon kérni az ominózus tárgyalás előtt a bírótól, de végül a rendőrök vitték el, az ügyészség pedig rövid úton már gyanúsítottként hallgatta ki az egyébként Svájcban élő fiatalembert, aki eddig nem igazán ártotta bele magát az apja ellen folyó büntetőperekben.

Az ügyészségi indítványnak helyt adva, a Budai Központi Kerületi Bíróság  február 1-én harminc napra elrendelte Ifj. Portik Tamás letartóztatását, a döntés azonban a fellebbezések miatt csak február 22-én lett jogerős

Ahogy Kovács Katalintól a KNYF szóvivőjétől megtudtuk, 

az ügyészség épp ezen a napon kezdeményezte a fiatalabbik Portik letartóztatásának meghosszabbítását, mégpedig három hónappal, a bűnismétlés, illetve a szökés-elrejtőzés veszélyére hivatkozva.

Apjának azonban nem csak emiatt főhet a feje, hanem azért is, mert a Fővárosi Ítélőtábla jövő héten hirdet ítéletet másodfokon az ügetős lövöldözés, azaz a Lakatos Csaba fogathajtó elleni 1996-os merényletkísérlet ügyében, amelyben első fokon húsz év fegyházat kapott. 

Nyitókép: Portik fiát őrizetbe veszik apja büntetőperének tárgyalása előtt. (Forrás: ugyeszseg.hu)
 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­n­­y­­­o­k­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­k­­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
atti64
2024. február 27. 20:16
HELYES MI A FASZT KÉPZEL MAGÁROL A KIS MAJOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!