Így csináltak belőlünk nácit a németek

2024. március 20. 12:25

A tanulság az, hogy nincs tisztesség és nincs igazság semelyik oldalon.

2024. március 20. 12:25
Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

A náci bűnözőt aztán néhány hónappal később, 1951 decemberében szabadlábra helyezték, amiben az amerikaiakon kívül azért a nyugatnémet kormányzat és a német közvélemény (»Már megváltoztak!«) nyomásgyakorlása is közrejátszott.

A zsidók százezreinek meggyilkolásában és temérdek háborús rablásban főbűnös Veesenmayer ezután világot látott, és ha a Wehrmacht nem is jutott el az emlékezetes ’40-es években Perzsiáig, ő végül igen: az amerikai Archer-Daniels-Midland Company többségi tulajdonában álló, német Toepfer élelmiszerkereskedelmi cég teheráni képviselőjeként, illetve a francia Pennel & Flipo (ma Orca) műanyaggyár általános németországi képviselőjeként dolgozott.

Közben Hitler egykori titkárnőjével, Gerda Christiannal tartott fenn szerelmi viszonyt, és már két évvel a szabadulása után kapcsolatban állt Werner Naumann korábbi propagandaügyi államtitkár nácikat tömörítő csoportjával. Ágyban, párnák közt halt meg hazájában, Németországban, 73 évesen. Azt nem tudni, hogy karácsonyonként kapott-e üdvözlőlapot a Wiesenthal Központtól.

A tanulság az, hogy nincs tisztesség és nincs igazság semelyik oldalon. Pofátlan érdekérvényesítés van, semmi más. Ezt feltétlenül érdemes megtanulnunk a XX. századból, kiváltképp, ha németekkel, angolszászokkal, franciákkal és oroszokkal állunk szemben.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt gondolták a nácik a magyarokról

„Minden értünk vérző magyar a mi véráldozatunkat csökkenti” – írta Veesenmayer 1943 decemberében, pár hónappal a náci megszállás előtt, ami után ő lett Hitler teljhatalmú magyarországi megbízottja.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­­­k­ ­­v­­­á­­r­­n­­­a­­­k­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
BBALU
2024. március 22. 22:51
Nem értem hogy a moszad miért nem vadászta le ezt a Veesenmayert ?
recipkoki
2024. március 20. 19:06 Szerkesztve
rasdi1 Voltak olyan magyar egyházi személyek, pedagógusok, értelmiségiek, akik felemelték a szavukat. Már a harmincas évek elején felemelte a szavát a zsidóüldözés ellen Karácsony Sándor, a XX. század legeredményesebb magyar pedagógusa. Ki akarták vele záratni a zsidó kisgyerekeket a cserkészetből. Ezért lemondott a Cserkészszövetség társelnöki tisztéről. (A másik elnök a híres piarista költő, filozófus és pedagógus Sík Sándor volt. Ő keresztelte meg radnóti Miklóst.) Ő is lemondott. A 38-as zsidótörvény ellen a magyar értelmiség akkori java tiltakozott: Kodály, Bartók, Móricz.. Karácsony ekkor nem, mert ő éppen rendőri felügyelet alatt állt. Képes volt azt mondani, hogy a magyar irredenta politika tragédiához vezet. Az itt élő népek együttműködését hirdette és erre készítette fel diákjait. M A magyar hungaristák és nacionalisták vérében van a fasizmus és a nácizmus. Ezt napjainkban is láthatjuk a neofasisztává vedlett Orbánnal az élükön
recipkoki
2024. március 20. 19:06 Szerkesztve
rasdi1 Szevasz kretén takonynáci Hóman Bálint 1933-ban kiállt a numerus clausus fenntartása mellett. https://hvg.hu/kultura/20180313_Homan_Balint_mar_1933ban_jol_tudott_a_zsido_hallgatok_elleni_inzultusokrol Az „állami történész” a volt kultuszminiszter körüli vitában tagadta, hogy Hómannak miniszterként bármilyen szerepe lett volna a numerus clausus alkalmazásában és fenntartásában. Ez azonban nem igaz, ezt dokumentumok bizonyítják. "Hülyék árasztották el az egyetemeket" a numerus clausus miatt -mely a zsidók 6 százalékos országos arányszámához igazította a felsőoktatásba felvehető zsidó hallgatók arányát. A numerus clausust ennek eredménye volt, hogy míg a keresztény hallgatók egy része már elégséges érdemjeggyel, vagy akár pótérettségivel is egyetemre kerülhetett, a zsidó jelentkezőknek ez többnyire csak jeles eredménnyel sikerülhetett. Milyen tudománypolitika azahol nem a teljesítmény, hanem a származás számít?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!