Lili Bayer megfestette Magyar Pétert a Guardianben: megrendült a rendszer, itt az idő, és így tovább

2024. március 26. 08:42

Ugyanazok a panelek ismétlődnek a fóbiás ellenzék és a fóbiás Nyugat kritikáiban újra meg újra meg újra.

2024. március 26. 08:42
MAGYAR Péter

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A The Guardian újságírója, Bayer Lili próbálta bemutatni a Magyar Péter-jelenséget legújabb írásában, mégpedig úgy, hogy Magyar Péter írásban válaszolt a Guardian kérdéseire. Bayer szerint a magyarok úgy követik a Magyar körül zajló politikai sagát, mint egy szappanoperát, miután szakított a vezetéssel és bejelentette, hogy pártot alapít.

Bayer szerint „pálfordulása bombaként hatott, és 

felgyújtotta sok olyan magyar képzeletét, aki már feladta a reményt,

 hogy lehetséges bármilyen lényeges változás az Orbán által uralt országban. Az egyik pillanatban még bennfentesnek számított, pár hét óta azonban kemény hangú üzenetekben támadja a rendszer vezető figuráit, főleg Rogán Antal kabinetminisztert.”

Bayer szerint Magyar Péter középen áll és belpolitikai témákra összpontosít: korrupció legyűrése, az egészségügyi ellátás javítása, az oktatás korszerűsítése, illetve 

„egyesíteni próbálja a megosztott magyar társadalmat.”

Magyar azt írta, az utolsó csepp az volt számára, amikor Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei pedofil-ügy egyik vádlottjának, mert akkor már mindenki láthatta: teljesen képmutató a Fidesz. 

Szerinte napról napra nő a tábora, főként a fiatalok állnak mellé.

Bayer egyik forrása úgy jellemzi Magyart, hogy erős személyiség, jó vitázó, határozott véleményt szokott megfogalmazni,

 „intellektuálisnak lehet nevezni, EU-barát, a klasszikus középjobbot képviseli, tehát nem is érthető, hogyan volt képes a Fideszt elviselni.”

A cikkből az is kiderül, hogy egy kormányzati illetékes szerint a hatalom nemigen foglalkozik Magyarral, szerintük szalmaláng az egész. Magyar erre így reagált: a hivatalos propaganda szerinte igyekszik lejáratni és megalázni. Megírta ugyanazt a ferdítést, amiről már mindenki tudja, hogy kamu:

 érezhető, hogy a hatalom megrendült, mert látja a közvélemény kutatási adatokat. A rágalomhadjárat nem működik, mert az emberek nem ostobák.”

A Rogán Antalnak küldött kérdésekre a kormányzati kommunikáció ezt válaszolta a Guardiannek: Magyar Péter bosszút akar állni azért, mert a felesége elhagyta, ő pedig elvesztette a kormányzati állásait, állításai alaptalanok, és minden, amit mond, csak üres beszéd.

Magyar ezt is írta: 

Itt az idő. Nincs olyan hatalom és propaganda, amely képes lenne megállítani a tavaszt és a változást”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­g­­ö­­s­ ­l­­á­n­y­­o­­­k­ ­v­­á­r­n­a­­k­­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Johogy
2024. április 24. 10:45
“ mert az emberek nem ostobák” - beszaras, eddig azok voltak, azert szavaztak a fideszre, nem Lili?
Sulammit
2024. március 26. 13:05
Majd, ha téged verne agyba főbe más véleménnyel lennél erről a szadista állatról.
csente-2
2024. március 26. 12:06
Lilike hamarosan felébred, hogy a bilibe lóg a keze!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!