„Rabszolgákkal kapcsolatos tréfák” – megalázták Sebestyén Balázsék a fekete műsorvezetőt

2024. március 07. 14:18

A Médiatanács újabb eljárást indított a rádió ellen.

2024. március 07. 14:18
null

Nyitókép: Facebook

Botrány lett a Balázsék január 9-i adásából, amikor is Sebestyén Balázs és Rákóczi Ferenc műsorvezetők az NMHH szerint az emberi méltóságot sértő módon tréfálkoztak a műsor vendége, Musimbe Dávid Dennis kárára, rasszista megjegyzéseket engedve meg vele szemben.

A Médiatanács álláspontja szerint a Rádió1 műsorszáma egy társadalmi csoport másodrendűségére vonatkozó tartalmat hordozott, az elhangzott megjegyzések pedig azt az üzenetet közvetítették a hallgatók felé, hogy az emberi méltóság nem általános érvényű.

A kijelentések nem minősültek egyszerű élcelődésnek, a meghívott vendéget megszégyenítették azzal, hogy a bőrszíne miatt a rabszolgákkal kapcsolatos tréfák célpontjává tették”

– közölte a Médiatanács, amely szerint a reggeli műsor a rasszizmust humorforrásnak tekintette, ez pedig nem egyeztethető össze az emberi méltóság tiszteletét megkövetelő alkotmányos értékekkel. A Médiatanács szerint a műsorban a kirekesztés tilalmát előíró törvényi rendelkezést is megsértették, ezért közigazgatási hatósági eljárást indított a médiaszolgáltatóval, a Radio Plus Kft.-vel szemben.

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­A­­ ­d­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­k­­ ­­­v­á­­­r­­­n­a­­­k­ ­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
kar-6-alom
2024. március 07. 20:33
Úgy látom, hogy hamarosan be lesz tiltva a cigány-vicc, a zsidó-vicc, a skót-vicc... sőt, lassan már egy állatos-, vagy anyósvicc után is nyilvánosan bocsánatot kell kérni. Rossz ez az irány.
kepzelet
2024. március 07. 18:49
Hallgattam, minden volt, csak nem rasszista. Szánalmasan erőltetett, de már erőlten PC próbálkozás. Akit zavar, kapcsolja el, ne hisztikézzen. (vagy annyira balfasz, hogy csakazértis kínozza magát?)
ipolypart2
2024. március 07. 18:48
Elmebeteg a Balázska, meg a munkatársai. De azok is akik hallgatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!