Ügyészség: Magyar Péter semmi bizonyítékot nem mutatott be

2024. március 20. 18:23

Magyarország Ügyészsége képtelen állításnak tartja, hogy a megnevezett ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg.

2024. március 20. 18:23

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Lapunk szerdán beszámolt róla, hogy két korrupciós ügyben, a Völner-Schadl-ügyet érintő két témában hallgatták ki a nyomozó ügyészek Magyar Pétert szerda délelőtt. Varga Judit exférje vallomásában

azt állította, hogy bizonyítékai is vannak, de ezeket továbbra sem mutatta be.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség szerdán részletesen beszámolt róla, hogy korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának bűntette miatt indult nyomozásában ma tanúként hallgatta ki Magyar Pétert.

Az ügyészség közölte, hogy Magyar Péter a vallomásában

az úgynevezett Völner-Schadl ügyről közölt állításokat, amelyeket bizonyítékokkal nem tudott alátámasztani.

Mivel Magyar Péter azt állította, hogy nem tudta, milyen ügyben idézték, de rendelkezik bizonyítékokkal, erre tekintettel az ügyészség egy későbbi időpontra újra megidézte őt tanúként azzal, hogy ezen bizonyítékokat hozza magával, hiszen csak ezek birtokában lehet majd értékelni a Magyar Péter által elmondottakat.

Magyarország Ügyészsége képtelen állításnak tartja, hogy a megnevezett ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg.

Az eljárásban minden olyan személy vádlottként szerepel, akivel szemben vádemelésre alkalmas módon bizonyítani lehetett bűncselekmény elkövetését.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség által közölt teljes sajtóközleményt ide kattintva tudja elolvasni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bandi0723-2
2024. március 20. 22:55
Link: https://u-szeged.hu/efop362-00007/minden-szocikk/idezes IDÉZET: "Idézés Az idézés a bíróság, illetve hatóság olyan jogi aktusa, mellyel a megidézett személyt (akinek személyes meghallgatása az eljárás során szükséges) a bíróság, illetve hatóság előtti megjelenésre kötelezi." M. Peti bohóc azt állítja, hogy nem tudta miért és milyen ügyben idézték be. HAZUDIK! A hiszékenyek figyelmébe, mert benne van a lényeg. "Minden eljárástípusban az idézés rendelkezik minimális tartalmi követelményekkel. Ilyen az idézés helye és időpontja, vagyis az a hely és időpont, amikor és ahová az idézett személy köteles megjelenni. Az idézés tartalmazza ezen túl a megidézett nevét, az eljáró bíróság vagy hatóság megnevezését, az ügy tárgyát és az ügyszámot, azt, hogy a megidézett személyt milyen minőségben idézik, illetve az idézés tájékoztatást is tartalmaz a megjelenés elmulasztásának következményeit illetően." Jogi észrevételeket, kérem a Szegedi Tudományegyetem-nek benyújtani! Köszönöm. Pont.
ThunderDan
2024. március 20. 22:04
wasserwoman: "oscart sem kapna,pedig valahogy ugy vonult be az ügyészségre,mintha jelölték volna a legjobb mellékszereplőnek. Ott volt a szerelme, a testőrök, meg celebimádók tizfős csapata. Aztán kiderült,hogy semmije sincs, se tehetsége, a szövegkönyvet is otthon hagyta, meg a próbafelvételeket is,amit tegnap éjjel hamisitott" ------ Igen, most nézem a képeket. Ezzel a dramaturgiával... EZ MÉG NAGYOBB "GÁZ"
Illieral
2024. március 20. 21:47
Azért az sem kérdés, hogy Rogánnak túl hatalma van a kormányon belül, hogy aztán meddig megy el az egy másik kérdés. Schadl féle lehalgatásban konkrétan elhangzik Tóni neve többször is. Várjuk ki a végét a dolgonak.
pina-noir
2024. március 20. 21:44
Egy újabb önjelölt messiás, akit beszopott a liberális baloldal a'la Márky-Zay. :) :) :) :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!