Azi, Csoki, Ádi, Dina, Marci – kedves influenszerek! Mi újság a gyermekvédelemmel? Mégse számítanak a nehéz sorsú fiatalok?

2024. április 23. 05:07

Hova lett a tűz?

2024. április 23. 05:07
mikroadomány, Gulyás Márton, influenszertüntetés
Kacsoh Dániel

(Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton)

Nagyon várjuk, hogy mihamarabb hírt adhassunk a további lépésekről – olvasható a Bantottak.hu nevű Instagram-oldal egyik legutóbbi posztjában. Ebben az Utcáról Lakásba Egyesület közleményét osztották meg, még március 24-én, egy hónappal az Odakint most szörnyek járnak nevű nagyszabású kormányellenes demonstráció után. Az eseményen jelentették be: 

gyűjtést indítanak nehéz sorsú fiatalok számára. Rögvest össze is jött nem kevesebb mint 219 millió forint.

Ezt is ajánljuk a témában

A példaértékű gesztussal asztalra tett összeg elköltése érdekében a civil szervezet az imént idézett poszt tanúsága szerint több érintettel is kapcsolatba lépett, megpróbálva megtalálni, mire van szükségük. „Ez egy lassú folyamat, amihez a legtöbb türelemre az érintetteknek van szüksége” – írták épp egy hónappal ezelőtt, a tüntetés apropóján beindított oldalon.

Az Utcáról Lakásba Egyesület amúgy nem pihen, különböző akciókat szerveznek, legalábbis közösségi felületeik alapján – 

ám erről az elementáris influenszer-kifakadásból fakadó sztoriról azóta se hallani.

Pedig azon a bizonyos (a pár nappal későbbi, Kossuth téri balos tüntetés tükrében impozáns) eseményen sorra adta egymásnak a mikrofont meg a bűvös színpadot Gulyás Márton, Pottyondy Edina, Csoki meg a többiek, és úgy tűnt, Magyarország legnagyobb problémájára irányította rá a kegyelmi botrány.

Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán is lemondott, a YouTube-on észt osztó megmondóemberek hívására mégis tízezrek rázták az öklüket a Karmelita felé, mondván, nem maradhat következmények nélkül, hogy egy pedofilt segítő idős pedagógus államfői kegyelemben részesült. Csakhogy a beszédek arról szóltak, hogy ez igazából smafu, ők meg

nem politizálni akarnak, hanem az érintetteket, az igazán nehéz sorsú gyermekeket szeretnék támogatni, felkérdeztetni a tüntetőkkel polgármestereket, államtitkárokat, minisztereket, no meg anyagilag is segíteni, mivel az állam a legnagyobb szörny.

VV Zsolti egymás után adta az interjúkat, dagadt az influenszermell a büszkeségtől, hiszen új ellenállási hullám indult be, kifejezetten a gyermekvédelmi rendszer érdekében. Honlap, adakozás, újabb demonstráció belengetése – azóta az Orbán-ellenes tábor inkább már Magyar Péter-lázban ég.

Ennyit a gyerekekről!

Nem azt állítjuk, hogy a februárban útjára indított, jó szándékú kezdeményezésből végül nem lett semmi, csupán annyit mondunk, hogy az akkori nagyhangúak finoman szólva is hanyagolják a témát, visszamásztak az influenszer-odúba –

igaz, Osváth Zsolt csak nem bírta ki némi politikai agitáció nélkül, a minap már a kampányoló Karácsony Gergely mellett tűnt fel.

Karácsony Gergely és Osváth Zsolt. Hiába, kampány van! Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Jó, de ez nem politika – ismerjük az érvelést, a Fókuszcsoport és társai csupán szívjóságból korteskednek az épp esélyes ellenzék mellett,

bazsalyognak akár Gyurcsány Ferenccel, 2022 áprilisa előtt pedig még inkább Márki-Zay Péterrel vagy épp a főpolgármesterrel.

Eközben a kormány nekilátott a gyermekvédelmi rendszer szisztematikus átvilágításának, új törvénycsomag készül. 

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

Négy meglátás az új balos messiás kapcsán – pár nappal egy valóban hatalmas budapesti tüntetés után.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Juliusz48
2024. április 24. 08:31
Valahogy idővel kiderült, hogy a köztönk járó szörnyek, a színpadon álltak, és kiabálták, hogy "szörnyek járnak köztünk", mikor Azahriah-hal odacsalták a fiatalokat. És a fiatalok nem tudták, hogy a szörnyeknek tapsolnak.
Dunhill67
2024. április 23. 19:57
az a lóvé az utolsó fillérig le lett nyúlva....'nehogymá ingyé bohóckodjanak ezek a "híres" emberek
kissb56
2024. április 23. 13:50
Félkegyelmű takony az orrban! Húzz már innen a francba! Légyszi.
nempolitizalok-0
2024. április 23. 13:19
Az egésznek volt egy hatalmas haszna, a kormány még jobban szigoríthatta a gyermekvédelmi törvényt és a libsik most kivételesen a saját kampányuk miatt szépen mosolyoghattak rá. Hülyén jött volna ki, hogy mint a gyermekvédelmi törvény első elemeinél 2 éve történt, riadóztattak mindenkit, CIA-t, EU-s haverjaikat, hogy megakadályozzák. Soros ezt a meccset rendesen elvesztette. Nem vagyok abban biztos, hogy Orbán húzta be valahogy a libsiket, vagy csak gyorsan kihasználta azt a lehetőséget, amit a libsik tálcán kínálnak. Ráadásul ennek hatására általános vizsgálat folyik a gyermek intézményekben, ki lehet dobni a pedofilgyanús, ottfelejtett libsiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!