Gálvölgyi durván átírta a sötét múltat, Koncz és Bródy nyomdokaiba lépett

2024. április 06. 14:03

Lelkük rajta, de az emberek nem hülyék, pontosan emlékeznek mindenre, nem lehet őket megvezetni.

2024. április 06. 14:03
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

„Valamiért ez a vesszőparipája Gálvölgyinek, mert tavaly az Újbudai Televízió Újbudai nagykávéház című műsorának volt a vendége, ahol a politikáról is kérdeztek. Természetesen szóba került az egykori kőkemény, ballib propagandát nyomó Heti hetes című műsor is, ahol – hasonlóan a mostani Telex-interjúhoz –, eltolta magától a politikát, pedig az a műsor aztán kizárólag a politikáról és a kormány befeketítéséről szólt:

»[…] Hernádi Judit kolléganőm és barátnőm fogalmazta meg, hogy egy jó kis skatulya lett ez a műsor. Ott mindenki a saját véleményét mondta el, soha meg nem mondták, hogy mit kell mondanom, mit nem szabad mondanom. […] Rohadt, büdös liberális és mindenféle jelzővel ellátták az embert. És akkor erre mit lehet mondani hát, ha így látnak, így látnak. Azt, hogy milyen a szimpátiám, azt én soha nem tagadtam, de én egyik pártnak sem vagyok tagja. Nézeteim vannak, de azt megtartom magamnak.«

Az újmúltat szépen komponálják a régi szereplők. Koncz és Bródy rendszerkritikus volt a rendszerváltás előtt, az őszödi beszéd egy csodás igazságbeszéd beszéd volt és Gálvölgyi soha nem politizált. Lelkük rajta, de az emberek nem hülyék, pontosan emlékeznek mindenre, nem lehet őket megvezetni.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. április 08. 17:35
Catalina… Megtaláltam a szöveget, amit P. írt. Az a baj vele, hogy ugyanolyan, amiért nem szoktam olvasni. Pontatlan, végletes, ütős, hogy minél többen olvassák. Az egy kapitális hülyeség ez esetben is, hogy a HH lenne az oka a kétharmadnak. Orbánt ugyanis akkor már (‘2 után) nyugodtan lehetett gúnyolni, mert nem volt kétséges, hogy mit/kit képvisel. (Sajátmagát.) És nem az volt a baj, hogy kétharmad lett, hanem az, hogy Orbán nem rendeltetésszerűen használta fel a többségét. Ugyanis a 89-es széleskörű közmegegyezés nem tartalmazta az alkotmányos demokrácia felszámolását kétharmad esetén…
Zokni
2024. április 08. 12:33
“…Lelkük rajta, de az emberek nem hülyék, pontosan emlékeznek mindenre, nem lehet őket megvezetni.” Ez a szélsőjobb mentsvára. Mert az emberek olyanok, amilyenek. Plusz még amit elhitetnek velük. De mi is igazából (és leegyszerűsítve) a politika? A jobboldali a befolyásos (potens) kisebbség javát képviseli, a baloldali meg a kiszolgáltatott többségét. De mindkettő a szabadság híve, és mindkettő tudomásul veszi a másik prioritásait. És a közösségre bízza, hogy vetélkedésük során, az adott körülményeket figyelembe véve, éppen melyikkel, és milyen mértékben azonosul inkább. Mert mindkettő liberális. És mindnyájukat - a jobb-baloldalit és a népet - összefogják az emberi, nemzeti, kisközösségi és családi kötelékek… (De van már európai összetartozás is.) De mi marad a szélsőjobbnak? Hát az utóbbiak közül az, amelyik egyetlen hiteles képviselőjének állítja be saját magát. Az Orbán kurzus a nemzeti, és a családi kapcsolatokat választotta. (Érdekes, hogy a kisközösségit kiiktatta…)
Szekértábor
2024. április 08. 10:48
János, János, memóriád hiányos. Nem tűnt fel, hogy a témák politikaiak, vagy ha nem, akkor a kommentárjaitok azok? Nem tűnt fel, hogy egy olyan színésznő mellett ülsz, akinek még egyetlen szellemes gondolata sem volt? Mit szellemes? Saját! Nem tűnt fel, hogy bántó élcekkel kizárólag a nemzeti oldalt, és értékrendet vettétek célba? Megsértődtél, hogy baloldali bérnyafogónak tartanak? Belebetegedtél, hogy az elvtársaid nem lophatnak annyit, mint régen? De sajnállak!
catalina11
2024. április 07. 17:51
l1b2r3l4s 2024. április 06. 16:12 Nem tudom miért kell folyamatosan belerúgni olyan emberekbe, akik valamit letettek életükben az asztalra, tisztességben megöregedtek, és semmilyen hatásuk nincs a napi politikára, csak azért mert más a véleményük és ha megkérdezik elmondják." és ha nem kérdezik akkor is.. :„a nagyvonalúság teljes hiánya olyan totális háborúba vitte a műsort Orbán Viktor ellen, ....amiről közéleti gyújtogatók addig még csak nem is álmodhattak.…. A Heti Hetes története a 2002-es kormányváltás után azonban nem így folytatódott. …. a műsor többi szereplője pedig hozzálátott a kormányzati szennyes mosásának nyolcéves gyakorlatához .....” Mindezt neves „magyar művészek” követték el, Gálvölgyi, Hajós, Hernádi, stb. Nem volt forgatókönyv, előírt szöveg, ezt ott helyben rögtönözték, mert ez „bennem van”. Ami nincs bennük, az a tisztelet, hazaszeretet, tisztesség. Tele szájjal hahotáztak a saját poénjaikon. A humornak álcázott cinizmusuk tömegekre hatott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!