„Olvasni kellene, nem prédikálni!” – üzente Juszt László Erdő Péternek

2024. április 26. 21:19

Az újságíró szerint az emberek „nem tértek vissza a templomokba”, és bejegyzésében hazugsággal vádolta a bíborost.

2024. április 26. 21:19

Fotó: Juszt László Facebook-oldala

Juszt László pénteki Facebook-bejegyzésében Erdő Péter egyik korábbi nyilatkozatából idézett, amely szerint „visszatértek az emberek a templomokba, a gyóntató székekbe… Budapesten is emelkedett a templomba járók száma.”  Az újságíró a KSH adataira hivatkozva úgy fogalmaz: tizenegy éve még 3 millió 871 ezer fő vallotta magát katolikusnak, most már csak 2,9 millióan. A római katolikusok száma 3,69 millióról 2,6 millióra csökkent. Majd tovább idézve a bíborostól azt írja: 

Magyarország példát mutat, mivel nem szakadt szét a társadalom!”

Juszt szintén a KSH adatait alapul véve kiemeli, hogy 13 százalékkal esett a kiskereskedelmi forgalom. „A GKI szerint ebből jól látszik, szétszakadt a magyar társadalom. Megnyugtató, hogy a főpap legalább annyira világosan látja a helyzetet, mint a miniszterelnök. Olvasni kellene, nem prédikálni! Nem tudom, emlékszik-e Erdő Péter arra, hogy úgy hatvan éve a Ferencvárosban, hogyan reagáltak a többiek arra, ha valaki ennyit hazudott?” – zárja bejegyzését az újságíró.

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. április 27. 16:56 Szerkesztve
Juszt László gyenge értelmiségi színvonala, mára erősen visszaesett. Juszt László a tévéügyvédje ravasz után nyúl, És két vemhes nyúl azon nyomban ki nyúl. Kinyuli, kinyuli a nye vikinyuli nyuszku.
ringwoodite
2024. április 27. 13:10
Sokan vannak az elhivottak, kevesen a választottak Lacikám. Ne mással törődj, hanem magaddal. Te hogy àllsz ebben a kérdés körben?
KBA98
2024. április 27. 12:43
A te nem jársz Ferivel bérmálkozni?
2024. április 27. 09:03 Szerkesztve
Viszont érdemes megnézni azt is, hogy a Z generáció tagjai a Boomerekhez képest 7 százalékponttal nagyobb arányban imádkoznak legalább havonta egyszer, és 11 százalékponttal nagyobb az esélye annak, hogy szentmisére vagy istentiszteletre mennek. Talán a Tárki adatait érdemes alapul venni, ha Hodász szavait értelmezni szeretnénk, miszerint az elmúlt 15 évben kiürültek a templomok – csakhogy a kutatók nem ezt mondják. A 2006-os állapotokhoz képest – sajnos – nem nőtt a templomba járók aránya, azonban nem is csökkent, még ha volt is benne egy kis megingás, de 2014 után ismét növekedni kezdett az adat. Örülök hogy segítettem TÉNYadatokkal. Pedig csak utána kellett volna nézi, meg OLVASNI kellett volna .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!