Visszatér a Kormányinfó, az is kiderült, ki veszi át Szentkirályi Alexandra helyét

2024. április 10. 16:08

Csütörtökön debütál Vitályos Eszter új feladatkörében.

2024. április 10. 16:08

Nyitókép: Facebook

Április 11-én újra lesz Kormányinfó, részben új felállással.

Kormányülések voltak, kormányinfókat azonban nem tartott a kormány február 16-a óta. Emlékezetes, hogy a legutóbbi eseményen, mikor az újságírók kérdéseket tehettek fel, Gulyás Gergely miniszternek. A tárcavezetőnek akkor már olyan fájdalmai voltak, hogy beinjekciózták előtte, február végén pedig gerincműtéten esett át. 

Emlékezetes, hogy a legutóbbi, februári Kormányinfón elhangzott, hogy a kormány levonta a következtetéseket a köztársasági elnök és Varga Judit lemondásáról és leszögezte, a kormány minden korábbinál jobban támogatja a családokat. 

Gulyás Gergely akkor kijelentette, hogy a kormány döbbenten állt a kegyelmi ügy előtt, állítása alapján a korábbi igazságügyi miniszter és az államfő példamutatóan vállalták a felelősséget. A tárcavezető azt is elárulta akkor, hogy mikor lehet új államfője az országnak. (Sulyok Tamás azóta már hivatalba is lépett – szerk.)

Valamint kitért arra is, hogy a gyermekekkel foglalkozó intézményeknél tovább szigorítják a kinevezési feltételeket.  Áttekintik a gyermekvédelmi szabályokat, és támogatják az ésszerű szigorításokat.  

Ezt is ajánljuk a témában

A beavatkozás után először a Mandinernek adott interjút, melyből kiderült, hogy 

gyakorlatilag újra meg kellett tanulnia járni.

Ekkor azt is közölte, hogy húsvét után a kabinet- és kormányüléseken is részt vesz majd, és a kormányinfók is folytatódnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Szentkirályi Alexandrát Vitályos Eszter követi

Igaz, már kicsit más felállásban. Mint ismert, március 28-án Orbán Viktor felkérte Vitályos Esztert, a Fidesz parlamenti képviselőjét, hogy vállalja el a kormányszóvivői feladatokat Szentkirályi Alexandra helyett, aki a jövőben a főpolgármester-jelölti kampányára koncentrál. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szentkirályitól a kormány tagjai nemrég búcsút is vettek, és sok sikert kívántak neki az előtte álló kihívásokhoz.

Vitályos Eszter kormányszóvivő a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a kormány ülésezett, 

a legfrissebb kormányzati döntéseket a csütörtöki Kormányinfón ismertetjük. Én már nagyon várom!”

Így tehát már biztossá vált, hogy ő áll ajd ki Gulyás Gergely mellé a pulpitusra.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Genusnextgen
2024. április 10. 16:43
Jól tud vezetni, beszel angolul, becsavart egy villanykörtét és jó mélytorokban is. Az Isten is főpolginak teremette, lássuk be Buksikáim.
gilou-au-clavier
2024. április 10. 16:41
Csak ideiglenes beugró :D Bobószandyka, a Gellérthegyről gyurcsányozó, tiktokker marketinges hadováló picsa, akit kijelölt a pötimagyar felcsúti nindzsakucu bólogató helytartónak, akkorát fog taknyolni a fővárosban, hogy öröm lesz nézni.
Jajdejónekünk
2024. április 10. 16:40
Mi van, most mégis lehet a kormánytól kérdezni?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 10. 16:40
Háj endrú hóvarjú. Már egyszer leírtátok. Gelike kamerába tud már nézni anélkül, hogy elsírná magát? Hatott a Szeretet Minisztérium kezelése és a 101-es szoba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!