Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Az Alkotmányvédelmi Hivatal elé került Szijjártó Péter és a 444 ügye

2024. május 17. 13:47

Jogi következményei is lehetnek a külügytől szivárogtatott jelentéseknek.

2024. május 17. 13:47
Cyprus Hungary

Nyitókép: Danil Shamkin/NurPhoto via Getty Images

Nemzetbiztonsági kockázat miatt érkezett feljelentés az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, miután a 444-hez kiszivárogtatták a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójának, Szabó Hedvig altábornagynak a levelét – írja a Magyar Nemzet

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István bejelentésében úgy fogalmaz, érdemes megfontolni vizsgálat lefolytatását, hogy kiderüljön, milyen módon került a sajtóhoz az altábornagy levele.

„A jelentés tartalmának nyilvánosságra hozása magyar nemzeti érdekeket, valamint nemzetbiztonsági érdekeket sérthet”

– mondta.

Megemlítette, hogy a 444 birtokában van egy másik olyan dokumentum, mely szintén sértheti Magyarország biztonságát mégpedig egy olyan terv, melyben a Külügyminisztérium biztonsági rendszerének biztonságosabbá tételéről írnak.

„Felmerülhet annak a lehetősége, hogy az üggyel kapcsolatban ismeretlen személy tiltott tevékenységet folytatott, jogosulatlanul férhetett hozzá adatokhoz, illetve minősített adatokkal élhetett vissza” – mondta a bejelentő.

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­k­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­­­x­­i­ ­p­­­u­­­n­­c­­­i­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
vanced
2024. május 19. 10:37
A legmagasabb pozíciókba épült be az orosz titkosszolgálat a magyar kormányzatba! Ez a szargyártó pedig az egyik fizetett ügynökük lehet, ha így áll az utóbbi idők legsúl,osabb adatszivárgási ügyéhez.
iimre
2024. május 18. 07:35
"vanced 2024. május 17. 15:20 Az újságírók az állampolgárok hangja." Egy diktatúrában talán. De egy demokráciában a választás eredménye az állampolgárok hangja. Úgyhogy bekaphatod, trolladék! :DDD
Pelso j.
2024. május 18. 06:49
DE JÓ Viszont a jelentést nem Tomaso írta....:) " (NBSZ) akkori főigazgatója, Szabó Hedvig altábornagy 2021 szeptemberének végén jelentést adott a külügy informatikai hálózatának helyzetéről. A jelentés címzettje Vargha Tamás, aki akkor a polgári hírszerzésért felelős államtitkár volt" Nagyon gyengék a terelési, negligálási kísérleteitek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!