Fico előző miniszterelnökségekor egy gyilkosságba bukott bele

2024. május 15. 22:49

Most az orvosok azért küzdenek, hogy ő maga ne váljon gyilkosság áldoztatává.

2024. május 15. 22:49
null
Hont András
Hont András
Facebook

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

„Fico előző miniszterelnökségekor egy gyilkosságba bukott bele, most az orvosok azért küzdenek, hogy ő maga ne váljon gyilkosság áldoztatává. Ennyit tudunk. Nem többet, és a két eset közt sincs több összefüggés. Ján Kuciaknak és mennyasszonyának az életét  nem adja vissza egy másik merénylet, és Fico halálukért legföljebb rendszerének és pártjának működése miatt tehető felelőssé, a politikai felelősséget pedig akkor vállalta. 

Semmit nem tudunk viszont a mostani merénylet tényleges motivációjáról, ahogy az elkövetőről is csak keveset. Aligha nevezhető liberálisnak, és nem csupán azért, mert egy szélsőjobboldali, oroszbarát paramilitáris csoporttal tartott kapcsolatot, hanem mert legutóbbi regényében például durván cigányozik, és a migránsokat is sűrűn emlegette veszélyforrásként. Ugyanakkor a szlovák sajtó utánajárása szerint a rokonok és a szomszédok egyöntetűen arról számoltak be, hogy ki nem állhatta Ficót, és az egyik szomszéd elmondása szerint Oroszországnak sem volt barátja. Arról a 2019-es elnökválasztás idején maga vallott, hogy a Progresszív Szlovákia jelöltjét – a későbbi elnököt – Zuzana Čaputovát támogatja. 

Nézetei leginkább zavarosnak tűnnek, amelyből mindenki kedvére kiválogathatja az álláspontját alátámasztót, a többiről meg nagyvonalúan megfeledkezhet, és kommentelhet tovább ezerrel. Már ahol még lehet, mert a kiömlő szennytől – teljesen érthetően – több portál is megijedt, és beszűntette a hozzászólási lehetőséget.  Ugyanis amit még szintén tudunk, hogy egy ilyen esetre egy felnőtt és épelméjű társadalom nem úgy reagál, ahogy azt a magyar kommentszekció tette.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. május 16. 21:37
szerintem ezzel nem sikerült átvágni a gordiuszi csomót.
Menő manó
2024. május 16. 20:20
Milyen érdekes, mintha eltűnt volna az idegesítő sexikitty a komment szekcióból. Mi történt? Csak nem a merényletnek van köze hozzá? Bármi is az igazság örülök neki. Maradjon is így. Már csak az X-et engedjétek vissza, hogy a nyugalom és értelmes párbeszéd fennmaradjon!
2024. május 16. 11:22 Szerkesztve
Tommaso 2024. május 16. 09:22 Fico 1 háború ellenes, békepárti 2 család támogató 3 lmbtq ellenes Ez az, ami a normalitással összeköti. Ez az, ami miatt külső erők meg akarták öletni.
kobi40
2024. május 16. 11:20
Nem Fico ölette meg az újságírókat. Lehet, hogy ugyanazok, akik most őt. Ugyanis egy politikus lemondatása a liberálinternáciknak bármit és bárki életét megéri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!