Kiderült, hova utazik Orbán Viktor június elején

2024. május 16. 20:29

Rövid időre elhagyja az országot és máshol kampányol.

2024. május 16. 20:29

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nekünk stratégiai partnerünk a partiumi magyarság a jövőben – jelentette ki az építési és közlekedési miniszter csütörtökön Nagyváradon. Lázár János Cseke Attila szenátorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének elnökével tartott sajtótájékoztatón elmondta, ennek egyik jele lesz, hogy 

június elején Orbán Viktor miniszterelnök a Partiumba látogat és részt vesz RMDSZ kampányában, ezzel érzékeltetve, hogy nemcsak a székelyföldi magyarság az, amely számíthat az együttműködésre és a támogatásra.

Magyarország európai uniós elnökségének fő célkitűzésévé kívánja tenni Románia schengeni csatlakozásának támogatását, az elsődleges célunk, hogy a schengeni határ megszűnjön Magyarország és Románia között – hangsúlyozta Lázár János, hozzátéve, ehhez egyszerre és együtt társadalmi, gazdasági és nemzeti érdekünk fűződik. A júniusi EP- és önkormányzati választásokra kitérve elmondta, a voksoláson a RMDSZ-nek el kell érnie az öt százalékos küszöböt, ezzel meg kell tartania és erősítenie kell a választópolgárok bizalmát. 

Aki nem tud segíteni, az legalább ne ártson

Lázár János a választások tétjéről szólva rendkívüli jelentőségűnek nevezte, hogy az 1,3 millió erdélyi magyarnak legyen Brüsszelben képviselete, megjegyezve, a Fidesz és a magyar kormány ugyan jó szövetséges, de a közvetlen képviseletet az erdélyi magyaroknál jobban senki sem tudná ellátni.

Rossz politikai üzenet lenne és veszélybe sodorná a magyar kisebbség lehetőségeit a következő évek román belpolitikájában, ha az RMDSZ nem érné el az EP-be jutáshoz szükséges öt százalékot 

– hangsúlyozta a miniszter. Lázár János egyben súlyos hibának nevezte, hogy egyes magyar jelöltek nem az RMDSZ listáján mérettetik meg magukat és külön indulnak a választáson. „Aki nem tud segíteni, az legalább ne ártson, aki az RMDSZ-t gyengíti, az a román pártokat fogja erősíteni ezen a választáson” – fogalmazott a miniszter, arra kérve mindenkit, hogy menjen el szavazni június 9-én.

(MTI)
 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­­­k­e­l­d­­ ­­a­ ­­­s­­z­e­­x­­i­ ­p­u­­­n­­c­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Patika
2024. május 17. 08:05
Ja már megint az a vastag irha húzza Récsölkéhez spanyolba... biztos ami biztos.... (nem egy hajóskapitány annyi biztos)
Tommaso
2024. május 16. 21:44
Akár ott is maradhatna, ott jobban kedvelik, mint Magyarországon, Mert a romániaiakat NEM SÚJTJA AZ A RENGETEG HIBÁS DÖNTÉSE.
kae-71
2024. május 16. 21:32
"Lázár János a választások tétjéről szólva rendkívüli jelentőségűnek nevezte, hogy az 1,3 millió erdélyi magyarnak legyen Brüsszelben képviselete, " jogilag. ugye akkor az 1,3 millió fő egyszer dönthet arról, hogy mely román EP-képviselőket küldje az EP-be, és dönthet arról, hogy mely magyar EP-képvislőket küldje az EP-be. el kellene dönteniük, hogy akkor most a románokat vagy a magyarokat akarja beszavazni az EP-be? mert mindkettőről nem dönthet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!