Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. március 28. 21:59

„TERMÉSZETES ORBÁNIZMUS”. Sokat gondolkodtam, hogy mit is jelenthet ez. Nem jöttem rá. Remélem, előzetes egyeztetés után valaki megírja majd. Etikai kérdés lenne.

„A Schmitt-ügy a kommunista-posztkommunista állapotok közötti átmenet, vagyis a demokrácia szürke zónájának tipikus esete, úgy is mondhatnánk, hogy a plágiummal való PhD-címhez jutás a »tudás spontán privatizációjának« tekinthető. Hogy is szól a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata? Úgy, hogy az »az átmenet két zavaros évtizede« után, az általa kiváltott »mély lelki, politikai és gazdasági válság« miatt következett el a 2010-es választás hatalmas sikere, amely a szavazófülkékben bekövetkező forradalomként a megújulás reményével hatott. A '90-es évek elején - a doktori eljárás rendezésének 1994-es megvalósulásáig - bizony sokszor előfordult, hogy nem konkrét tudományos teljesítményért, hanem hivatalból kapott valaki akadémiai címet. Nincs okunk abban kételkedni, hogy a másolással, vagyis plágiummal készült, a mai tudományos minősítési eljárásoknak közel sem megfelelő módon kapott doktori cím a posztkommunizmus egyik megnyilatkozási formája, amelyet éppen úgy egyszer és mindenkorra magunk mögött kell hagyni végre, mint a posztkommunista gazdasági és politikai elitet, vagy az elmúlt évtizedek balliberális véleménydiktatúráját. (...)

A Schmitt-ügyre, mint 19-re, újabb lapot húzott a Heti Válasz, pontosabban Borókai Gábor, aki már a botrány kipattanásakor megírta egyébként, hogy ebben a kérdésben »nem bloggereknek« kell dönteniük. (Nem is döntenek, csak véleményt nyilvánítanak, ahogyan Borókai is.) Stumpf András Schmitt-ügyet egyéni hangnemben értékelő cikkét a lap on-line kiadásáról személyesen törölte az újság főszerkesztője, aki ezt a magyarázatot fűzte a dologhoz: »Stumpf András tegnapi publicisztikáját visszavontam, amint megtudtam, hogy szerkesztői láttamozás nélkül került ki a Heti Válasz online oldalára. Nálunk nem szokás, hogy fontos ügyekben a szerző - legyen az akár a főszerkesztő is - ne konzultálna kollégáival, lévén a Heti Válasz műhely. Most mégis így történt. Az első benyomást persze nem lehet másodjára megszerezni, főként nem az újságírásban. Most mégis erre teszek kísérletet.« Mit lehet erre mondani? Stumpf András nem egyeztette a szövegét a köztudottan »műhelyként« (???) működő lap felettes énjével, így hát nyilván törölni kell a cikkét, bármennyire is ciki ez. Márpedig nagyon az. Ez ugyanis szintén etikai kérdés.

Van még tovább, illetve lejjebb is. Múlt héten a Heti Válasz címlapját - a megérdemelten Kossuth-díjas - Ákos képe díszítette (ez átlag félévente egyszer amúgy is előfordul), azzal a felirattal, hogy »KONZERVATÍV IKON«. Ákos közismert számának címfeliratban való megidézése és az énekes felfogására jellemző konzervatív szó társítása nyilván magyarázható, de azért talán mégsem kellene ennyire előre szaladni. Konzervatív ikonnak maximum Ronald Reagant szokás tartani, őt is csak halála után. Az eheti Heti Válasz címlapját a szintén - megérdemeltem - Kossuth-díjas Miklósa Erika mosolygós arca díszíti, a felirat azonban újra elgondolkodtató: »TERMÉSZETES ORBÁNIZMUS«. Sokat gondolkodtam, hogy mit is jelenthet ez. Nem jöttem rá. Remélem előzetes egyeztetés után valaki megírja majd. Etikai kérdés lenne.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/802


32 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintHogy a rossebbe tud megjelenni egy ilyen aljas, öbvön aluli támadás a Heti Válasz, és személyesen Borókai főszerkesztő ellen?

A Főszerkesztőnek joga van bármit is kihúzni, ha úgy látja, hogy az ellenkezik az újság által megjeleníteni kívánt értékekkel.

Ezért őt felelősségre vonni, hogy is mondjam:
HÁZMESTER-STÍLUS.

A ballibek szoktak ilyet elkövetni.

Ne alacsonyodjunk le az ő szintjükre, rendben?

őszintén remélem és bízom benne, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség ebben a kétésgkívül fontos kérdésben nem enged az ellenzék aljas, nemtelen támadásainak.

Meg kell mutatnunk, hogy a polgári összetartozás erényei közé tartozik az is, hogy a férgeset kilökjük magunk közül. Akikre nincs szükség, akik csak rombolni tudnak. a jobbklikkes stumpf és békés is láthatólag ezek közé tartozik.

Magyarország megújul!
Csak így tovább!

Válaszok:
Karcolt | 2012. március 28. 22:27
popzene | 2012. március 28. 23:34

"A Főszerkesztőnek joga van bármit is kihúzni, ha úgy látja, hogy az ellenkezik az újság által megjeleníteni kívánt értékekkel.

Ezért őt felelősségre vonni, hogy is mondjam:
HÁZMESTER-STÍLUS."

Ó bazmeg, ezt a "logikát". :-)))


A cikkhez: tökéletesen igaza van.
Ha a konzekvenciát le szeretné valaki vonni: tisztességes (_tisztességes_) jobboldali ember számára a Fidesz innentől válllalhatatlan.


moft mi van, már jobboldalt is ciki...akkor most még kinek nem?:


Ne csutizáll már, így hívták nagyapám kutyáját!


békés márton

gusányista

meg ballib

antimagyar

bögreblogger

és persze:

a karaván ugat, a kutya halad
a NER ilyesmin fenn nem akad!

drusba, efftársaim a forradalomban


Narancsliget komának eléggé beakadt ez a Schmitt-ügy :)


Úgy látszik már jobboldalon is megjön az esze a jónépnek.


"Mindezek alapján álláspontom szerint az egykori pá|yázó értekezése az egyetemi
doktorátus megszerzésének feltételei közil
',a
tudomónyos munka módszereinek
alkalmaztisával készített, anólló kutatdson alapuló, új tudomónyos eredményt
tartalmazó értekezés, vagy q
társadalom számára hasznos' új és a glakorlatban
hasznosított alkolris " kritédurnainak nem lelelt meg"


"A Heti Választ közben elvesztettük." - hát igen, szomorú.


hova tünt az MNO-s Schmitt cikk?


Termeszetes Orbanizmus az lesz, ha Schmitt lemond es Orban nem megy el vele egyutt.

Válaszok:
Arma Gedeon | 2012. március 29. 08:52

Természetes orbánizmus = budai polgári körös nagyik nyálverése


Azért Narancsligetről elég egyértemű, hogy parodizál... egy oldalon álltok:)


Én úgy gondolom, nagyon fontos a Jobbklikk és a Mandiner konzervatív liberalizmusa! Az elmúlt 10 év 'jobb és baloldali' bolsevizmusa helyett, fontos lenne minél több embernek felmutatni a valódi polgári értékeket. Jó lenne végre kitörni a szekértáborokból. Nagyon sok olyan konzervatív és/vagy liberális(gondolkodó) ember van, akinek csípi a szemét mind a szoci, mind pedig a fidesz ótvaros stílusa.
Erre kellene végre megfelelő fórumot és (rövidesen) pártot taláni sok-sok embernek.


Érdekes! Csak azok a bloggok érdeklik a hozzászólókat, ahol jókat lehet anyázni?Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó