Tovább siránkozik Neelie Kroes

2012. június 11. 08:09

Bíró Mátyás
Embargó

Lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha Kroes asszonyék karöltve a Freedom House-szal küldenének egy előre legyártott médiatörvény-pakkot.

„Talán nem akart lemaradni a Freedom House (FH) mögött, akik a héten közzétett jelentésükben arról írtak, hogy a magyarországi médiakörnyezet korlátozóbbá vált az új jogszabály következtében. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) természetesen vitába szállt a nemzetközi jogvédő szervezet ezen állításával, mint írják: »Sem a magyar kormánynak, sem más politikai vagy civil szervezetnek sem joga, sem pedig lehetősége sincs beleszólni sem az elektronikus, sem a hagyományos médiumok, szerkesztőségek napi munkájába«.

Másfél éve ugyanazok, ugyanazokkal a vádakkal támadják az új magyar médiatörvényt és a kormányt, miközben egyetlen konkrét, az új szabályozás miatti komolyabb jogsértést sem tudnak felmutatni példaként.

Lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha Kroes asszonyék karöltve a Freedom House-szal küldenének egy előre legyártott médiatörvény-pakkot, minek szórakozunk itt annyit, az végre garantálná az annyira áhított európai normákat és értékeket. Amiről persze nekünk fogalmunk sem lehet itt a közép-európai „mélysötétségben«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/2330