Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. június 15. 09:18

A származásom miatt is ért már egy-két támadás, a videóim alatt rendre találkozom olyan kommentekkel, hogy „Miért cigány nyerte a Megasztár-t?”. Szerintem nincs ebben semmi meglepő. Interjú.

„Még mindig furcsa ez, de azért már kezdem megszokni, hisz nap mint nap odajönnek hozzám emberek gratulálni. Nagyon jó érzés, mert ők a közönségem, ha nem lennének, nem is énekelnék. Hála istennek, eddig még csak pozitív reakciókkal találkoztam. Az interneten nyilván vannak olyanok, akik negatív vagy akár csúnya dolgokat is írnak, de igyekszem ezeket nem figyelembe venni - a negatív véleményre csak akkor figyelek oda, ha van építő jellege is. (...)

A származásom miatt is ért már egy-két támadás, a videóim alatt rendre találkozom olyan kommentekkel, hogy »Miért cigány nyerte a Megasztár-t?« Szerintem nincs ebben semmi meglepő, mert az országban talán a roma énekesek a legtehetségesebbek - persze, lehet, hogy elfogult vagyok, mert büszke vagyok arra, hogy roma vagyok. Ezzel együtt úgy élek, mint egy magyar - ha, mondjuk, oláh cigány lennék, csak szoknyában járhatnék, és már férjhez kellett volna mennem. Nálunk semmi ilyesmi nincs, sőt apukám azt mondja, hogy ha lesz is barátom, nem kell egyből az igazinak lennie, és nyugodtan dobhatom is, ha nem jön össze. Nyilván van benne egy egészséges apai féltés, de ez természetes.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/2472


36 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintEnnek a lánynak kincs van a torkában, azt pont nem érdekel, cigány-e. Úgy énekel, olyan természetességgel, ahogy más levegőt vesz. Fiatal kora ellenére rendkívül céltudatos, ráadásul kellemes személyiség.Ő is, a szülei is minden tiszteletet megérdemelnek.
Ha mindenki(nemcsak a cigányok) csak 70%-ban olyan lenne, mint Gigi, nem sok bajunk lenne.
Nem tudom, milyen kvalitásokkal rendelkező ember tette fel ezt a kérdést, de füle tuti nincs neki(azon kívül, hogy bunkó). Kezdettől nyilvánvaló volt, hogy van Gigi és vannak a többiek.

A probléma az, hogy Gigi, Caramel vagy Gáspár Laci a kivételek.(most mindegy, hogy tetszik-e az előadói stílus vagy se).


Ha az ember beleolvas az ilyen énekesgyártó műsorokról szóló fórumokba, mindik van 1-2 retardált, aki felveti, hogy miért cigány/román/szerb nyert, miért nem igazi magyar.

Válaszok:
feri57 | 2012. június 16. 06:32

Egyszer láttam egy idei Megaszar-részt, Gigiről elsőre nem is esett le, hogy cigány lenne. Énekelni viszont tényleg tud. Meg kultúráltan néz ki, nem "putriscigány". Ezzel egy jó érzésű embernek a világon semmi baja nem lehet.


Radics Gigi igazi magyar cigány származású és a Magyarország jó hírnevét viszi, mint nagyon sok cigány. Ma Magyarországon 75% roma beilleszkedet, szinte nem is venni észre cigány származását. Gigi egy aranyos és tehetséges énekes, hamarosan világ sztár lessz.
Gigi csak így tovább őrizzen meg az Isten erőben és egészségben. További sikereket!


Bisque Béla 2012. június 15. 09:53
-E kis honban, nem a cigányokkal van a baj, hanem a náci fasizmus előre terjedésével amely a gyűlöletet szítja csupán politikai érdekekből.
Bár minden Magyar honfitársam olyan becsületesek lennének mint a cigányok.


A cigányok épp olyan magyarok mint bármelyikünk a közel tízmillióból. mivel köztudott, hogy magyarország kevert nép, kisebbségekből tevődik össze. Igazi magyar vérszerinti még István király idejében sem volt igazából. Tanúlni kéne történelmet, főleg magyartörténelmet és akkor tudnátok ezeket a dolgokat.


Mit cigányozik, mit panaszkodik?
Engem is ért már hátrányos megkülönböztetés a saját hazámban, pedig az van az elejére meg a végére kiírva, hogy "Magyar"-ország.
Vagy Kanadáról beszélünk?


Hogy tős-e, gyökeres-e, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy a magyar Hendrixként emlegették Radics Bélát. És volt egy Petrovics nevű költőnk is, Petőfiként lett halhatatlan ismerik.


Off
T. szerk! Hibás az eredeti origo.hu-ra utaló link, mno.hu gyün be rajta.


Brassó, Brassai.
Rozsnyó, Rozsnyai.
Somló, Somlai.
Folytassan, nyelvészkém-költőcském?


Találva érezted magad, te fapados nátzi?


Radics Béla is cigány volt, a magyar blues első csillaga, ahogy Deák Bill is az.

S akkor minden kedves kommentelő mondja el magának a négy nagyszülője családnevét, ízlelgesse, csócsálgassa a szavak hangzását, majd küzdjön meg azzal az esetleges kognitív disszonanciával, ami saját nemzeti/etnikai/kulturális identitása és e családnevek között húzódik.


Mi van, csaknem elbuktál a nagyi-teszten, kisnyilas?
És látom, hogy az alapszókincsed is felszínre jött.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó