Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2012. szeptember 25. 09:05

Ez az átállósdi egy baromság: nem én változtam meg, hanem a helyzet. Mikor a Nemzetnél dolgoztam, ugyanazokat az eszményeket kértem számon az akkor hatalmon lévőktől, mint a mostaniaktól. Interjú.

narancs.hu: Mire számítasz?

BGY: A píszí válaszom az, hogy bízom a bíróság bölcs és független döntésében, amúgy meg azt gondolom, hogy a mai Magyarországon bármi megtörténhet. Remélem, hogy már az első tárgyaláson visszautasítják a keresetet, és benne hagyják az MTVA-t abban a szarban, amit magának kavart. De ha nem, akkor ez nyilván Strasbourgban fog folytatódni. Minél mélyebbre evickélnek ebben az ügyben, annál nagyobb nemzetközi figyelmet fog kapni a történet – már most is rengeteg megkeresést kapok külföldi újságoktól. Teljesen kontraproduktív az MTVA részéről ez az egész: nagyjából hatezren olvasták ezeket a cikkeket (lásd őket itt és itt) a per előtt – ez a szám azóta megtízszereződött, és már angolra is fordítják. (...)

narancs.hu: Azért a személyedet is elég sok támadás érte már a per előtt is: tíz évig a Magyar Nemzetnél dolgoztál, és az éles kritikát, amit a blogodban az új Orbán-kormánnyal szemben megfogalmaztál, meglehetősen sokan »köpönyegforgatásként«, »átállásként« értékelik.

BGY: Ez az átállósdi egy baromság: nem én változtam meg, hanem a helyzet. Két éve történt egy kormányváltás, ami alapélménye mindenkinek, aki politikával foglalkozik. Mikor a Nemzetnél dolgoztam, ugyanazokat az eszményeket (igazmondás, szociális érzékenység, tisztességes politikai kommunikáció és cselekvés) kértem számon az akkor hatalmon lévőktől, mint a mostaniaktól – a szereplők változtak meg, nem az, amit én mondok. Szerintem az fáj nekik, hogy én alapvetően evangéliumi keresztény módon gondolkodom a társadalmi jelenségekről, és mivel a kormány öndefiníciójának központi eleme a keresztény és a konzervatív hagyomány, nagyon rossz néven veszik a tőlem érkező kritikát.

narancs.hu: A kormányváltást követően hagytad ott a Magyar Nemzetet. Miért?


BGY: Akkor már egy éve gondolkoztam ezen. A vak is látta, hogy akkorát nyernek, mint a rendszerváltás óta senki, és úgy el fogják cseszni, amennyire csak lehetséges. Már akkor lehetett látni a betokosodott, vak konzervatív gondolkodásnak és rendszernek a csődjét. Ők nemcsak meg akartak nyerni egy választást, hanem legyőzni az összes másképp gondolkodót – ez a mentalitás húsz éve jellemzi a magyar politikai elitet, és ebbe mi döglünk bele. Kétharmaddal simán elkezdhették volna megalapozni az együttműködés kultúráját, próbálhattak volna elmozdulni egy igazi demokrácia felé, de ehelyett a »jaj a legyőzötteknek!« mentalitás uralkodott el – már a választások előtt is, utána meg főleg.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/4541


49 komment
Összes hozzászóló megjelenítése
A kommentek nem szerkesztett tartalmak,
tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintNem lenne ilyen rakás sz*r az MTVA nem lenne miről cikkezni. ;)


"de ehelyett a »jaj a legyőzötteknek!« mentalitás uralkodott el "

én azt látom hogy ez pont fordítva van és a legyőzöttek nem hajlandók elfogadni hogy nem ők fújják a passzátszelet
elég megnézni az alkotmányozás, választások elleni dühkitöréseket de a politikamentes szférában feltörő gyülöletet is: Mága, családi erőszak stb.

Válaszok:
Viktus | 2012. szeptember 25. 09:37

Pedig milyen jol eldagonyazhatott volna a Nemzetnel, jo penzert, es ehhez semmi masra nem lett volna szukseg, mint a becsuletet feladni. Nem sikerult neki. Inkabb valasztotta a nehez, rogos utat, de megmaradt az arca.

Válaszok:
luga | 2012. szeptember 25. 13:56
g1947 | 2012. szeptember 26. 14:57

Az alkotmányozásnak még nincsen vége, mert pár hetente még alakítanak rajta, amikor éppen nem fekszik v.mi :D

Válaszok:
ördöngös pepecselés | 2012. szeptember 25. 09:40

mi ebben a meglepő
a történelemnek sincs még vége


Balavány a sajtóhiéna.
Az Antall-Boros kormányok idején az SZDSZ
jeruzsálemi születésű korifeusa, a H.Gyuri
azt mondta:Az igazi újságró mindig ellenzéki!
Csak ellenzékben van létjogosultsága a független,szabad sajtónak!
Ám láss csodát!Jött a Horn kormány, és a volt "ellenzék szabad és független zsurnalisztái"
kórusban hozsannáztak a Kormánypártoknak!
A megmaradt ellenzéki sajtót igyekeztek a földbe döngölni.Ha reklamáltak:A PIAC DÖNTI EL kit
látnak,hallanak szivesen!
Hát most döntött a piac!
Balavány,csak nem azért forditottál hátat a
Magyar Nemzetnek,hogy ellenzéki maradhass?
Mindegy kit gyalázol,csak ellenzékből tehesd?
Szellemi toprongy.

Válaszok:
belga | 2012. szeptember 25. 13:31

Ej-ej, azért a MN hasábjain nem testvérgyilkosoztad le Szent Istvánt, te igazságbajnoka, te... :)


mindig van egy aki zsidókat lát mindenhol ugye?

Válaszok:
pipafa | 2012. szeptember 25. 11:55

csak én látom te leborult bálvány, hogy amióta kormányváltás van, az ellenzékre egy rossz szavad nincs?
tudod sokan vannak akik túl puhának tartották az Antall és az 1. Orbán kormányt, ezzel ágyaztak meg ennek a pöcegödör hálózatnak, akik röhögve visszaültek a bársonyszékekbe, és az utolsó ciklusuk duplára is sikeredett.
hát jegyezd meg mocskos Júdás, hogy ők csak kihalásos alapon fognak megtisztulni és ahhoz kell 2-3 ciklus még. kívánok nekik sok türelmet, neked meg egy másik állást.


Írj a Fidesznek ... Móricka képeket sem rajzoltattak mellé évszázadokig.


Magyarországon egy hatalmi kör dönt jelenleg nem két tucat tagállam a maga marakodó hatalmi köreivel. :P

Válaszok:
röviden | 2012. szeptember 25. 11:29

Aha.

Válaszok:
trallala | 2012. szeptember 25. 11:35

ma is üdvözlöm a lájkolócsapatot

kérem nézzenek át más topikokba is mert délire nem szeretnék látni 14-0 meg hasonló eredményeket

Válaszok:
ördöngös pepecselés | 2012. szeptember 25. 11:36

Én hozzátenném még: béhé és céhé, így tuti nem érhetne az a vád, hogy funkcionális analfabéta vagyok;)


köszönöm a 7-2 pillanatok alatt 7-8 lett a Karácsonyi topikban de a 14-0 még tartja magát itt:

http://mandiner.hu/cikk/201209..

Kérem ezt se felejtsék


"Mikor a Nemzetnél dolgoztam, ugyanazokat az eszményeket kértem számon az akkor hatalmon lévőktől, mint a mostaniaktól"

Igen, már akkor is csak a piti dolgokon akadtál fenn, mint pl hogy Gyurcsány milyen csúnyán beszélt Őszödön.. )


„mindig van egy aki zsidókat lát”
És mindig van egy(?), aki erre rávilágít.
Nagy igyekezetében pedig mást nem (Balaványt sem) lát.


"Ugyanakkor van egy progresszív, a Fideszben csalódott és arról fokozatosan leváló jobboldali réteg, akik egyre gyakrabban keresnek meg egy-egy szimpátiaüzenettel. Ezek nagyon jólesnek. "

Balavány rulez!


Az igazmondókat kiutálja a képmutastásra szocializálódott nemzeti-keresztény oldal. A jobboldalon már csak a nekünk vagy önmaguknak hazudók maradtak.


Bizony igaz. Csak éppen mind a két oldal remek újságíróira. Merthogy Borókaitól is hallottam idézni "Az igazi újságíró mindig ellenzéki" mondatot, amikor számonkérték tőle előző kormány off-shore ügyeinek taglalásakor, hogy miért nem említi az akkor ellenzékben lévő fideszes érintetteket. Azért nem, mondta, mert a fidesz ellenzéki párt, őket majd akkor bírálja, ha kormányon lesznek. Megtörtént? Sztem nem.
A jelenlegi kormányhoz közeli média legalább annyira kormányhű, mint előzőek esetében bal-lib média. Ami egyébként az egyik legnagyobb problémánk. Ugyanis ha az off-shore lovagnak fujj a neve, akkor az függetlenül igaz akár melyik oldalhoz kötődik is. Maga a jelenség bírálandó. Ameddig a saját kutya kölke esetén roppant elnézőek vagyunk addig ez van, és nem is fog érdemben változni semmi.
Balavány esetét is én másképp látom, mint hozzászólók jelentős része. Ha van saját értékrendem, erkölcsi normám akkor persze érezhetem úgy, hogy az egyik politikai párt közelebb áll ehhez, mint egy másik és ebben az esetben leteszem a voksom mellettük. Ám ha kiderül, hogy mást beszélnek és mást cselekednek, a hatalom birtokába kerülve feladják az általam képviselt és elfogadható értékeket akkor már miért tartanék ki mellettük? Az, hogy az ilyen embereket leárulózzák végtelenül sajnálatos. Mert véleményem szerint ha a magyar társadalom többsége ilyen lenne, akkor itt már rég eljött volna az igazi változás, élnénk mint Marci a Hevesen.


Megmaradt az arca???? Te soha nem olvastál Balaványtól ezelőtt semmit. Különben látnád a 180 fokos fordulatot.


Balavány nyilván felmérte, hogy kifizetődőbb fidesz kormány alatt ellenzékiként megjelenni, és lőn. Azóta főszereplő ellenzéki újságokban, várhatóan Strasbourgot is megjárja, Schiffer segédlettel pereskedik, úgyhogy ível felfelé a pálya.

Ez meg aztán végképp árulkodó kijelentés:
" De ha nem, akkor ez nyilván Strasbourgban fog folytatódni. Minél mélyebbre evickélnek ebben az ügyben, annál nagyobb nemzetközi figyelmet fog kapni a történet – már most is rengeteg megkeresést kapok külföldi újságoktól. Teljesen kontraproduktív az MTVA részéről ez az egész: nagyjából hatezren olvasták ezeket a cikkeket (lásd őket itt és itt) a per előtt – ez a szám azóta megtízszereződött, és már angolra is fordítják. (...)"
Úgy látszik vannak ellenzéki segítő kezek, akik a hóna alá nyúlnak. Ezek a kezek nem szoktak üresek lenni, ha ütni lehet a kormányon valami módon.
Nekem hányinger ez a pali, az evangéliumra való hivatkozással meg különösen.
Jól tenné, ha beszélne a nagymamájával, lehet, hogy megvilágosodna, mint Szegedi Csanád, és helyére kerülnének nála a dolgok.


Te sem olvastál soha semmit Balavány MN-ben írt cikkeiből. Ha olvastál volna, nem szajkóznál ilyen marhaságokat.


"Az MTVA-s eset milyen reakciókat váltott ki a környezetedből?

BGY: Eléggé összetett ez a kép, és érzelmileg is meglehetősen felkavar. Van egy olyan egyházias réteg, keresztény közösségek, melyeket lelki otthonomnak tekintettem, és ahol nagyon sokan fordultak el tőlem. Ezzel azt üzenik felém, hogy a pártpreferencia felülírja az emberi kötelékeket. Főleg a fideszes-konzervatív körökből tapasztalok nagyon sok és elég durva támadásokat."

Azon az "Isten, haza, család" szlogenen módosítani kell: "Orbán, egyház, család."


"Ők nemcsak meg akartak nyerni egy választást, hanem legyőzni az összes másképp gondolkodót – ez a mentalitás húsz éve jellemzi a magyar politikai elitet, és ebbe mi döglünk bele."
Ez a fazon kimondta az igazat!
Vegyük észre, mig észt, és litván barátaink cca. 15 évvel ezelőtt képesek voltak a legnagyobb elosztási rendszerek irányítását kivonni a politikusok alól, (független vezetést, és kuratóriumot állítottak fel), ezzel megteremtették a békés fejlődést.(elismerés az ottani politikának hogy a 10 éves moratóriumot - mármint azt hogy nem ugatnak bele- be is tartották)
Ez alatt, a mi idióta politikusaink hatalmi harcot folytattak egymással,(miközben dagadtra keresték, -keresík- magukat, mig mi egyre rosszabul élünk) aminek (többek között)most látjuk az eredményét, lenn vagyunk a béka segge alatt!Még akkor is ha azt akarják velülk elhitetni hogy a siker küszöbén állunk!
Akkor most el lehet meditálni, hogy ki a hazaáruló?!


Becsület? Te ismered ezt a szót? Nézz utána a hazaárulásnak a szótárban.Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó