Médiatanács: A Klubrádió legalább egy éve nem fizeti vidéki frekvenciadíjait

2013. január 11. 19:18

Ha a Klubrádió továbbra sem fizeti vidéki frekvenciadíjait, azt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa nem tudja másként értelmezni, mint hogy a Klubrádió tulajdonosa saját maga kívánja bezárni vidéki adóit.

A médiahatóság közleményében arról is tájékoztatást adott, hogy a Klubrádió tulajdonosa a gyöngyösi frekvencia után egy éve, a kecskeméti és a debreceni hullámhossz után pedig több mint egy éve nem fizeti a frekvenciahasználati díjat. A hatóság bízik abban, hogy a rádió mihamarabb eleget tesz szerződésben vállalt kötelezettségének – olvasható a kommünikében, amely szerint a rádió a három vidéki frekvenciája után több mint 8,5 millió forintos díjhátralékot halmozott fel, miközben mindhárom vidéki hullámsávot használja.

A médiatanács korábban egy mentőcsomagot dolgozott ki, és a rádió vidéki frekvenciáinak megmaradása érdekében lehetővé tette, hogy a médiatulajdonos részletekben törlessze az egyre jelentősebb díjhátralékot. Ezt a rádió el is fogadta, „azonban aggodalomra ad okot, hogy a tulajdonos már az első részlet megfizetésével is adós maradt” – közölte a hatóság. „A médiatanács immár két éve folyamatosan és kiszámíthatóan biztosítja a Klubrádió számára a zavartalan működés lehetőségét annak érdekében, hogy a rádió tulajdonosa által kezdeményezett jogviták megnyugtató, jogállami megoldások mentén rendeződhessenek” – fogalmaz a Szóvivői iroda a közleményben. A testület a három vidéki frekvencia tekintetében összesen több mint 12 millió forintos éves díjkedvezményt biztosított a rádió számára.

A Klubrádió kecskeméti frekvenciájáért fizetendő éves díjat a médiatanács 11 millióról 3 millió forintra, míg debreceni frekvenciája díját 8,5 millióról 4,1 millió forintra csökkentette.

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/6410