A japán Nikkei a Financial Times új tulajdonosa

2015. július 25. 09:00

Ázsia legnagyobb független kiadócsoportja 1,3 milliárd dollárért vette meg a brit üzleti napilapot az azt hatvan éve tulajdonló Pearson kiadótól. Az új tulajdonos azt ígéri, nem szól bele az őt korábban többször is kritizáló Financial Times szerkesztési irányelveibe.

2015. július 25. 09:00

1,3 milliárd dollárért cserélt gazdát a Financial Times brit üzleti napilap: a 720 ezer előfizetővel és 334 millió font bevétellel büszkélkedő FT-csoport az azt hatvan éve tulajdonló Pearson kiadótól a japán Nikkei-cégcsoporthoz került, amelyet Ázsia legnagyobb független médiavállalataként tartanak számon. Az Euronews tudósítása szerint a Nikkei azt mondta, nem szól bele a vele szemben korábban többször is kritikus lap szerkesztési irányelveibe.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2015. szeptember 10. 15:57
Akkor lesz korrekt politikai tájékoztatás, ha a vezető nyugati lapok nem cionista kezekben lesznek. Japán és Kína még cionistáktól menetes.
Apáczai
2015. július 25. 12:40
Hahahahahahaha......... Gratula a briteknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik