Itt a PestBuda.hu: portál a főváros örökségéről és pezsgő jelenéről

2016. szeptember 28. 12:59

Budapestről, Pestről és Budáról, a város történetéről, gazdag kulturális örökségéről és pezsgő jelenéről, nagyívű tervekről és mikrotörténetekről szól a pestbuda.hu: a nemrég indult portál várja Budapest kedvelőit és rajongóit, hogy követhessék a város alakulását.

2016. szeptember 28. 12:59

Elindult a pestbuda.hu budapesti kulturális, helytörténeti és friss eseményekkel foglalkozó hírportál és annak Facebook-oldala.

A portál itt érhető el, a Facebookon itt lehet bekövetni az oldalt.

»Itt van a város, vagyunk lakói, neve is van: Budapest.« Miért írunk mégis Pestbudát? Hogy egy pillanatra megállítsuk az olvasót. Azért, hogy nézzen fel, vegye észre velünk a város épített örökségének páratlan gazdagságát: letűnt korok finom kis részleteit és a kortárs épületek nagyvonalúságát. Azért, hogy nézzen körbe, mi is történik körülötte, hogyan változnak meg terek és utak, vagy hogyan pezseg a kultúra a különböző színtereken. Vagy éppen azt, hogy nem változik semmi. És azért is, hogy nézzen a dolgok mögé is, lássa a téglákba ivódott történelmet, emberi sorsok rétegződését, a szálakat, melyekből a város szövete szövődik. Olvasson és kövessen minket, szeretettel várjuk!” – olvasható Halász Csilla főszerkesztő beköszöntőjében.

A pestbuda.hu médiapartnere a Mandiner.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik