Állapotok a médiapuccs után

2016. október 10. 12:40

Minél kevesebb újság, annál rosszabb a népnek. De éppen ennek a banalitásnak a be nem látása miatt ilyen lagymatag az „ellenállás”.

2016. október 10. 12:40
Tamás Gáspár Miklós
HVG

„Márpedig a sajtószabadság nem pusztán a polgárság (jó, legyen nektek »középosztály«, ha már a burzsoázia egyszerű megemlítése is botrány Budapesten, nem beszélve a »munkás« szóról, amely hahotát vált ki közöttetek) érdeke meg a facebookozó »értelmiségé«, pupákok, hanem a köznépé, amely szabad sajtó híján még annyira se tudja érvényesíteni az érdekeit, mint eddig – és eddig is alig tudta, még szimbolikusan is csak elvétve. Minél kevesebb újság, annál rosszabb a népnek.

De éppen ennek a banalitásnak a be nem látása miatt ilyen lagymatag az »ellenállás«.

A demokrácia szelleme az egyenlőség szelleme. A médiapuccs utáni vartyogásból pedig az tűnik ki, hogy itt az információs monopólium egyik szegmentumát birtokló kiváltságos csoport magánügyéről van szó.

No meg persze »ellenzéki« médiákról, amelyek harsányan gyűlölik az Orbán-kormányt (miközben egyre inkább úgy gondolkodnak, mint az »akinek semmije sincs, az annyit is ér« nagyszerű világszemléletét szorgos elméleti munkával megteremtő szélsőjobboldali államférfiak). Ezek a médiák a Matolcsyak és Rogánok kétes ügyeiről szóló, a cselédlépcsőről származó pletykákat állítják fölvilágosító munkásságuk, ööö, gyújtópontjába. Mintha ez lenne a fontos.

Ahogy bátrabban fogalmazó időkben (haha, az Imrédy-kormány idején) mondta Illyés Gyula: »leköpöm őket, mielőtt meghalok értük«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvidrigajlov
2016. október 13. 10:10
Kedves TGM! Elhamarkodottan nem döntünk. Nem kiabálunk rasszizmust, ha megszúrnak egy cigányt, mert még a végén kiderül, hogy az elkövető is cigány. És nem kiabálunk patásördögorbándiktatúrát, ameddig nem világos, hogy mi történt. Majd ha kiderül, akkor esetleg. De mi van ha az derül ki, hogy szervezett, tervezett botrányról van szó??? Hogy Gyurcsány fel tudja jelenteni Orbánt az Uniónál, aztán hősként ki tudjon vonulni a gaz fideszes parlamentből...
balbako_
2016. október 13. 09:18
Legalább elismeri, hogy "cselédlépcsőről származó pletykákkal" traktálják a nagyérdeműt. Néha a hülyék elkotyogják az igazságot. Egyébként a nem éppen kormánypárti Mancs megírta, hogy az MSZP egy bizottsággal képviseltette magát a lapeladásnál (a 27% még az övéké volt) és garanciákat kapott arra, hogy a lap megtarthatja politikai irányultságát. Akkor most, hogy jön ide a Fidesz és Orbán?
SwordFish
2016. október 12. 19:55
Az agyatokat puccsolta meg a sötétség.
GyulaTamas
2016. október 12. 19:55
Népszava, Magyar Nemzet, 168 óra, HVG, Magyar Narancs, Heti Válasz, Barikád, Élet és Irodalom, RTL Klub, ATV, Hír TV, Klub Rádió, Kettős Mérce, Egyenlítő A teljesség igénye nélkül az alig halható ellenvélemények...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik