Mélységes megrendeléssel

2016. december 27. 09:17

Nem értem, hogy az a miniszterelnök, aki az európai színtéren az egyik, ha nem a legjózanabbul gondolkodó politikus, miért nem látja ennek a médiapolitikának a csapdáját.

2016. december 27. 09:17
Lukács Csaba
Magyar Nemzet

„Szenteste után a töltött káposztától és bejglitől eltelt magyar jellemzően vagy a televízió elé ül, vagy a világhálóra, közösségi oldalakra menekül. Utóbbiak idén kaptak egy gumicsontot: történt ugyanis, hogy a kormányközeli Mediaworks a regionális lapcsaládjának a magyar miniszterelnökkel központilag készített karácsonyi interjút küldött szét. Csakhogy a lapok közül a Fejér Megyei Hírlap nyomtatott verziójában eléggé meghökkentő mondatok jelentek meg. A kvótanépszavazás kapcsán például ez: »Kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket.« Az is szokatlanul őszinte kijelentés (lett volna) egy politikustól, hogy »a korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk«. Összesen négy ilyen gyanús mondat van a beszélgetésben, és hamar kiderült, hogy valaki megtrollkodta a lapot – a kiadványt megjelentető Pannon Lapok Társasága (PLT) közleményben kért elnézést, és azt állította, az interjút ismeretlen tettesek meghamisították.

Nem értem, hogy az a miniszterelnök, aki az európai színtéren az egyik, ha nem a legjózanabbul gondolkodó politikus, miért nem látja ennek a médiapolitikának a csapdáját. (Persze az is lehet, hogy Orbán Viktor ma már csak Európára figyel, és a hazai ügyeket az emberei viszik finoman szólva sem egységes színvonalon.) Bele lehet ölni újabb milliárdokat, a propaganda-újságírás ettől cseppet sem lesz olvasóbarát, hanem marad a tömény unalom – csak akkor fog tömegekhez eljutni, ha újra össznépi sport lesz a sorok közötti olvasás vagy a mostanihoz hasonlatos bakik utáni hajsza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2017. május 05. 22:12
Lefizetett Simlicska firkász. Biztos ő hamisította meg a Miniszterelnök szabad.
Anti Komcsi
2017. május 05. 22:12
Jav. szavait
balbako_
2017. március 09. 13:43
Mi baja van a médiapolitikával? Ha ad interjút az a baj, ha nem akkor meg az? Az Orbán gondja, hogy az általa mondottakat meghamisítják? Végül az sem Orbán gondja, hogy lassan a Mandineren kívül más nem olvassa a Magyar Nemzetet.
balbako_
2017. március 09. 13:42
Mennyi olvasót vesztett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik