Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. december 27. 09:17

Nem értem, hogy az a miniszterelnök, aki az európai színtéren az egyik, ha nem a legjózanabbul gondolkodó politikus, miért nem látja ennek a médiapolitikának a csapdáját.

„Szenteste után a töltött káposztától és bejglitől eltelt magyar jellemzően vagy a televízió elé ül, vagy a világhálóra, közösségi oldalakra menekül. Utóbbiak idén kaptak egy gumicsontot: történt ugyanis, hogy a kormányközeli Mediaworks a regionális lapcsaládjának a magyar miniszterelnökkel központilag készített karácsonyi interjút küldött szét. Csakhogy a lapok közül a Fejér Megyei Hírlap nyomtatott verziójában eléggé meghökkentő mondatok jelentek meg. A kvótanépszavazás kapcsán például ez: »Kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket.« Az is szokatlanul őszinte kijelentés (lett volna) egy politikustól, hogy »a korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. Mi is használjuk«. Összesen négy ilyen gyanús mondat van a beszélgetésben, és hamar kiderült, hogy valaki megtrollkodta a lapot – a kiadványt megjelentető Pannon Lapok Társasága (PLT) közleményben kért elnézést, és azt állította, az interjút ismeretlen tettesek meghamisították.

Nem értem, hogy az a miniszterelnök, aki az európai színtéren az egyik, ha nem a legjózanabbul gondolkodó politikus, miért nem látja ennek a médiapolitikának a csapdáját. (Persze az is lehet, hogy Orbán Viktor ma már csak Európára figyel, és a hazai ügyeket az emberei viszik finoman szólva sem egységes színvonalon.) Bele lehet ölni újabb milliárdokat, a propaganda-újságírás ettől cseppet sem lesz olvasóbarát, hanem marad a tömény unalom – csak akkor fog tömegekhez eljutni, ha újra össznépi sport lesz a sorok közötti olvasás vagy a mostanihoz hasonlatos bakik utáni hajsza.”

A bejegyzés trackback címe: http://media.mandiner.hu/trackback/27415


Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintAzért nem látja, mert nem feltételez ekkora szemétséget. Egyébként joggal, hiszen ha ez vele megtörténik, minden más tájékoztatás a média részéről mennyire hiteles?
Az a helyzet, hogy a média járatta le saját magát.

Válaszok:
lektor | 2016. december 27. 10:29

persze
ráadásul a volt Népszabadság volt olvasói közül is sokan most fedezik fel a Magyar Nemzetet

Válaszok:
vakhangya8 | 2016. december 27. 09:55

a mai fidesz média az egykori kacsa magazin szintjén
csak unalmasabb


azt is
bár, számukra ez nem nagy dicsőség


A pannon lapok csoport nem most lett egyben.
Szerinted kormányközeli lett a pannon lapok, ezért adtak valótlan mondatokat OV sZájába?
ha te adsz egy interjút és veled teszi ugyanezt a média, akkor is ocsmányságot követ el.
A történet messzebb mutat, mint ami elsőre látszik. A média saját magát járatta le, hiszen ilyet nem tehetne veled, velem sem, bárkivel sem.
Hányszor olvastunk olyat, hogy valaki azt mondta, úgy írtak róla-vele beszélgetős cikket, hogy senki nem kereste meg? A média most látványosan bemutatta, hogy nincsenek fékek és ellensúlyok, a sajtószabadság meg csak annyit jelent, hogy bármit lehet hazudniuk.


A többi kiadó sem különb, erre célozgattam.
Ha megnézzük a cikkírót, az ő tulaja tette napi szóhasználattá és elfogadottá a geci-t.
A média úgy, ahogy van, egy nagy ......


Szerinted ez az interjú egy kormányközeli lapot jellemez? valami nagyon félrement.....
Elérték egy cikkel a bajai video szintjét, a Teller-levél szintjéért még egy cseppet dolgozniuk kell.

Válaszok:
lektor | 2016. december 29. 17:54

Mindenütt a világon a lap-tulajdonos alakítja a lapot , nem a politika .

Válaszok:
kockás liliom | 2016. december 27. 11:03

Orbánék kb 2003tól azt a stratégiát követik, hogy az átlagembert egyszerűen nem lehet alábecsülni. Úgy értem, akármilyen mélyre viszed a szintet, a plebsz ehhez alkalmaszkodik, és jól érzi magát benne.

Reménykedem benne, hogy Lukácsnak igaza van. Budapestről, középkorúként nézve igen. Itt senki nem olvas/néz ilyen hülyeségeket, ha igen, csak röhögni.

De valószínűleg a vidéki nyuggernek bőven megteszi. Az retteg a migráncstól, akit egyébként elétében nem fog egyszer sem látni, Gyurcsánytól, nácziktól, amitől kell...

Válaszok:
metálgitár | 2016. december 27. 11:29
Az igazi sztrovacsek | 2016. december 27. 11:30
bbjnick | 2016. december 27. 11:31

"csak akkor fog tömegekhez eljutni, ha újra össznépi sport lesz a sorok közötti olvasás vagy a mostanihoz hasonlatos bakik utáni hajsza."

Na ja! Le kell cserélni az olvasókat. Ezt a Magyar Nemzet Simicska segítségével megtette. Jobb lett? Többen olvasás a sorok között elrejtett geciző formákat? Sok vagy kevés volt a 180 fokos fordulat? Mindez mennyi milliárdot emészt fel?


Ismeretlen kezek belejavítottak

Nem vagyok híve a trollkodásnak,interjúk szövegébe való belejavításnak,átírásnak

de mi van akkor, amikor előkészített törvényszövegbe trollkodnak bele ismeretlen kezek

-és nincs semmi következménye?vaktyúk 2012. július 15. 18:05

3
5

Duna stratégia,Paks, lobby, "REÁLIS ZÖLDEK", valódi zöldek

Kiknek a keze lehetett és miért nem lépett fel ezzel szemben a Fidesz?


Ismeretlen kezek belejavítottak a Duna stratégiába.
vaktyúk| péntek, 2011. március 4.
Korábban felröppent a hír, hogy ismeretlen kezek belejavítottak a Duna-stratégiába. A kormány kommunikációja szerint a kifogásolt részletek véletlenül maradtak benne a dokumentumban. A civilek azt mondják, hogy a tervezetben más szerepelt, mint ami a stratégia első, azóta már helyreállított kiadásában megjelent . Bizonytalanságot és bizalmatlanságot kelt, ha bárki ezt ismeretlenül megteheti, majd - úgy tűnik - hogy a kormány inkább eltusolni igyekszik a történteket , mintsem tisztázná a helyzetet. Felmerül az a lehetőség is, hogy nem egyedi esetről van szó, hanem máskor és más területen is történhet hasonló visszaélés. Alapvető állampolgári elvárás az , hogy a társadalmi vitára bocsátott stratégiai anyagokat szigorúan pontosan kezeljék és kibocsátásuk előtt felelősen ellenőrizzék...

...A Fidesz valóban nem is tudta , hogy mi volt a dokumentum tervezetben vagy a botrány elkerülése érdekében állítottak valótlant? Mind a kettő egyaránt mély, vagy strukturális vagy funkcionális problémát jelez az országos politika irányításában.
http://hu.indymedia.org/node/1..

A dunai vízerőmű és Paks vízszükségletének összefüggése
JAVASLAT
realzoldek.hu/dok/.../A-paksi-atomermu-bovites-friss-viz-hutese.doc
Fájlformátum: Microsoft Word
2009. dec. 19. – A kiutat a megépítendő dunai vízerőművek képesek megtalálni, mivel a ... A Paksi Atomerőmű tervezett nagybővítéséhez eddig a hűtőtornyok ...
dunai vízerőmű, Paks
http://www.google.hu/search?q=+dunai++vizer%C5%91m%C5%B1%2C+paks&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

Válaszok:
Valodi | 2016. december 27. 13:57

Milyen médiapolitika milyen csődje? Ez a fickó vegyen csinàljon médiàt médiumot. Ügyeljen a csődre!


Végigolvasva a hozzászólásokat, számomra megdöbbentő, hogy egyeseknek mekkora igényük van a kormányzati propagandára. Sőt, csak arra.

Válaszok:
pollip | 2016. december 27. 13:41
westend | 2016. december 27. 13:51
Kriptokomcsi Jobbik | 2016. december 27. 14:36

A legtöbben több helytől tájékozódunk. Ez látszik a hozzászólásokból. Van bőven ballib média is, azt is olvasgatjuk:-)))))))


Ilyen az amerikai sajtószabadság
Oláh Gellért

Oláh Gellért

2016. december 27. 10:58
WASHINGTON, 10:58

Obama, a leköszönő elnök egyetlen törvénnyel cenzúra alá helyezte az egész amerikai médiát.

Miközben az amerikaiak a szentestére készülődtek, és figyelmüket lekötötte a karácsony, Obama hallgatólagosan ellenjegyezte (aláírta) a 2017-es Nemzetvédelmi Törvényt (NDAA), amely 611 milliárd dollárt biztosít a katonaságnak.
Az amerikai hadsereg számára előírt pénzösszeg a külföldi médiacégek megfigyelésére fordítható.

Már 2016 júniusában benyújtottak egy törvényjavaslatot, mely a „Külföldi Propaganda és Dezinformáció elleni” törvényként híresült el. Az információs háború elleni törvényt Rob Portman szenátor terjesztette be, célja pedig nem más, mint állami szinten ellensúlyozni a „Kreml propagandát”. Ennek keretében az amerikai külügyminisztériumot és a Pentagont megbízták, hogy hozzanak létre egy „Információ Elemzési és Válaszadó Központot”, amely azonosítja a dezinformációs forrást, elemzi az adatokat és „tényalapú narratívákat” dolgoz ki a „propaganda” hatástalanítására.

Az Obama által aláírt törvény valójában pénzalapot biztosít az információs hadviseléshez, így az orosz és a kínai propagandagyárnak minősített portálokat, csatornákat megfigyelhetik és betilthatják. A központot a külügyminisztérium irányítja, de abban aktívan részt vesz a Pengaton és a hírszerzés is.
A törvény lehetővé teszi, hogy az amerikai kormány törvényesen csapjon le minden olyan médiumra, amelyet a kormány „külföldi propaganda” forrásnak tekint.

A törvény előírja „a független, tárgyilagos" újságírás létrehozását olyan régiókban, mint például Kelet-Európa.
Sajtószabadság Amerikában

A média szabályozása központi kérdés minden demokráciában. Különösen érdekes probléma ez az Egyesült Államokban, ahol a teljes szólásszabadság 1791. óta minden amerikai állampolgár alkotmányos joga. Az, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) beavatkozik a szabad amerikai médiába, megosztja a közvéleményt. Számos olyan beadvány kerül az alkotmányossági kérdésekben eljáró Legfelsőbb Bíróság elé, amely megkérdőjelezi az FCC létjogosultságát. Mások szerint azonban a média szabályozására szükség van, mert állami szabályozás híján az nem közvetítené a társadalomban található vélemények sokszínűségét - olvasható Nyitrai Zsolt egy korábbi elemzésében.


Ismételem : ez mindenütt a világon így van . Tetszik , nem tetszik...Ennek ugyanis egy alternatívája van : a kommunista közvetlen irányítás , agit-prop . Amúgy , a piaci befolyásolás sokféle összefüggését nincs az a kormányzati hatalom , mely meg tudná semmisíteni . Sehol a világon nincsenek ideális média-állapotok . Zajlik a harc itt is , demokratikus-alkotmányos-jogi keretek között .


"Bele lehet ölni újabb milliárdokat, a propaganda-újságírás ettől cseppet sem lesz olvasóbarát,"
Az a kérdés, mit nevezünk propaganda-újságírásnak?
A szervilis alapállásból írtakat: feltétlenül.
És ezek, egyenesen többet ártanak, mint használnak.
És a végén az ártásuk teszi tönkre azt, aki felé alázattal van.
A helyzet a következő:
az Orbán-kormánynak végeredményben a HVG, TASZ, 444, 168 óra, Népszava és hasonlók a segítői.
Aki nem hiszi, járjon utána!
És ez nem irónia akar lenni, 100%-ban komolyan gondoltam.
Persze, ártanak is OV-nek.
De a végeredmény: ha csak a jobboldali véleményformálás lenne MO-on, az Orbán-kormány kb. a 3. évében megbukott volna.
A kormányt a folyamatos rosszindulatú, kritikába öltöztetett gyalázkodás tartja életben.
A jobboldali média - tisztelet a kivételnek, Hírháttér, Bayer Zsolt és még pár hasonló - objektíve a kormány elleni hatásfokkal "dolgozik".
Még egyszer, tisztelet a kivételnek.

Válaszok:
Az igazi sztrovacsek | 2016. december 27. 17:24

Lehetne szellemesen is gúnyolódni.
Mikor annak idején az országgyűlésben Pető Iván azt bizonygatta, hogy pártjának semmi köze sem volt a taxisblokádhoz, a tv operatőre a mennyezetet pásztázta. Nem repedt meg, Steindl Imre jót alkotott.


Simicska ezt megrendelte Vonától, de nem jött be:-)))))) :


Ajvék: visszaküldte övéihez a jókívánságot küldő Vonát a rabbi
Bohus Péter
Bohus Péter követés
2016.12.28. 10:23
Előzmény (1)

Alkotmánybíróság: Nem nevezhetik szélsőjobboldalinak a tévében a Jobbikot

A Jobbik középre táncolásának egyik fejleménye, hogy Vona Gábor pártelnök és Mirkóczki Ádám szóvivő hanuka alkalmából a Jobbik nevében jókívánságokat küldött a zsidóknak. A hanuka kezdete most éppen egybeesett december 24-ével, Vonáék pedig erre a napra időzítve címezték levelüket Köves Slomó vezető rabbinak.
Vona Gábor szembefordult az eddigi Jobbikkal
Vona Gábor szembefordult az eddigi Jobbikkal
Ekkora pálfordulást ritkán látni, Vona Gábor nyugati nyitást akar, és az EU-ból se lépne ki rövid távon.
Tovább

Hanuka alkalmából megszokott, hogy a pártok is kifejezik jókívánságaikat, ezt a Jobbik most először tette meg. És a köszöntés nem is maradt visszhangtalan, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség elnöke ugyanis nyílt levélben visszautasította a levélben foglaltakat.
Köves Slomó
Köves Slomó
Fotó: Soós Lajos / MTI

Ennek is megvan az oka, és Köves hosszasan sorolja azokat a méltatlan megnyilvánulásokat, amelyek az elmúlt években a Jobbik soraiból érkeztek a zsidóság felé. Ezeket többek között Gyöngyösi Mártontól, Baráth Zsolttól lehetett hallani, de Köves Vonától is tudott idézni olyan mondatokat, eszméket, amelyek szerinte „elfogadhatatlanok”.

A politikusok szerinte sok százezer ember méltóságát bánthatják meg, és ami talán még ennél is nagyobb baj, hogy millióknak mutatnak negatív példát, ahogy teszik tíz éve és teszik a mai napig is a Jobbikban.

„Meglehet, egyfajta gesztusnak szánták hanukai jókívánságaikat, de hatékonyabbnak tartanám, ha azokon a fórumokon adnának hangot gesztusaiknak, ahol eddig a gyűlölet, gyalázat, és nem utolsósorban a sötétség nyert teret, nem a fény” – zárja levelét Köves Slomó.

Válaszok:
dakotasámán | 2016. december 28. 19:38

Menj már végig egy átlagos magyar falun a mediánnál csóróbb megyéből!

Még az "elit" is beszűkült alkoholista.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó