Simicskáék megvették az Indexet, majd alapítványi tulajdonba helyezték

2017. április 20. 19:27

A Simicska Lajoshoz köthető Pro-Ráta Holding médiacégnek opciója volt és megvásárolta az Index.hu-t Spéder Zoltán cégétől, majd a teljes tulajdont átruházta a „Magyar Fejlődés Alapítványra”. Az Index kiadójának új igazgatóságában helyet kapott a Simicska-közeli Nagy Ajtony Csaba is.

2017. április 20. 19:27

Az Index saját felületén jelentette be a kiadójának tulajdonoscseréjét. A Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Pro-Ráta Holding Zrt. lehívta egy korábbi opcióját és száz százalékban felvásárolta az Index.hu Zrt-t. A Pro-Ráta ezt követően a teljes cég tulajdonát a „Magyar Fejlődés Alapítványra” ruházta át.

„Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen.”

– írja az Index.

Az Index kiadójának igazgatósági tagjai lemondtak és dr. Bodolai László ügyvédet, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvédet és Kereszty Gábor közgazdászt nevezték ki új igazgatósági tagoknak. Az igazgatóság elnöke Bodolai lesz.

Nagy Ajtony Csaba a MAHÍR Zt. és a Közgép felügyelő bizottsági tagja volt, az Átlátszó blog szerint korábban számos Simicska-cégnek dolgozott. A Népszabadság pedig két éve arról írt, hogy Simicska Lajos ügyvédje Nagy Ajtony Csaba.

A 444 arról írt, hogy sok ideig legendaként élt, hogy Simicskának opciója volt az Indexre, viszont most bebizonyosodott, hogy ez igaz. Az internetes lapot a Közép-Európai Média és Kiadó Zrt-től (CEMP) vették meg, ezzel Spéder Zoltán végleg elszakadt az Indextől.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2021. május 13. 18:11
Mondjuk a Szilvayn csodalkozom .
zakar zoltán béla
2018. február 22. 06:51
A hézagtrógeres embernek a has alja lemaradt. Földön fekvő?
balbako_
2017. május 25. 19:00
Nem a kútba szartak, csak a kávájára, aztán belepöckölték!
moricka13
2017. május 17. 09:57
Kötve hihető, hogy Simicska emlékezetéből kiesett volna az a sok-sok mocsok és gyalázat, amit a szolgálatába állt megélhetési Orbán-buktatók a közelmúltig rá és Orbánra kentek, okkal és ok nélkül is. Afelől megnyugodhatnak, még Németh Péter és Kálmán Olga is, eljön az ő idejük is, amikor ez a nagytestű nagy akaratú Jótevőjük őket is pellengérre állítja, és kipenderíti, nem lesznek napnyugtáig ők sem a Simicska-udvarban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik