Bevásároltak a telexes vezetők

2024. március 27. 10:14

A Telex vezetői, Kárpáti Márton, Kárpáti András, valamint Pusztay András által alapított Newsdesk Publishing Kft. által létrehozott Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 nevű gazdasági portál, írja a Média1.

2024. március 27. 10:14
G7

Nyitókép forrása: Facebook

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál. A Telex stratégiai célja a portálosodás, és a mostani lépés is ennek a folyamatnak egy fontos része, olvasható a G7.hu felületén közzétett közleményben. Ezt idézi a Média1.

„A gazdasági fókuszú portál 2017-ben indult útjára azzal a céllal, hogy közérthető formában tudósítson makrogazdasági, gazdaságpolitikai, vállalati és pénzpiaci témákról. Az alapítók számára fontos szempont volt, hogy a lap függetlenül, olykor egymásnak teljesen ellentétes perspektívák bemutatásával tegyen hozzá a közbeszédhez – áll a közleményben. – A G7 tulajdonosainak célja a gazdasági portál felvállalt küldetésének megtartása, fenntartható működés mellett, amiben a Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft. lehetőséget lát.” Azt is hozzáteszik, a G7 önálló szerkesztőségként működik tovább, de szoros együttműködésben lesz a Telexszel is. „A lap ingyenes lesz az olvasók számára, elsősorban hirdetésekből befolyó pénzekből fog működni, amelyet a Telex Sales-csapata kezel majd.”

A Média1 kitér rá, a cégnyilvántartás szerint a március elején alapított Gazdrovat Kft., tehát a G7 új tulajdonosa az ugyancsak néhány héttel ezelőtt megalapított Newsdesk Publishing Kft., amelynek Kárpáti Márton, Kárpáti András és Pusztay András a tulajdonosai.

Vagyis a Telex többi dolgozója nem lett részvényes.

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piramis-2
2024. március 27. 14:55
Még egy rákos daganat a magyar médiában...
nempolitizalok-0
2024. március 27. 13:55
Nem a Telex vásárolt be, hanem a gazdái. A kérdés pedig röhejes, fel sem merül bennük, hogy FÜGGETLENT. Minden más ugyanis NEM JÓ egy gazdasági portálnál. Le sem tudják tagadni, hogy mekkora cselédek.
Chardonnay99
2024. március 27. 11:52 Szerkesztve
A G7 eddig a Népszabadság gazdasági változatként szolgálta a baloldal "értékrendjét", bár egyszer-kétszer voltak őszinteségi rohamai. A telexesek színre lépésével ez minden bizonnyal megszűnik.
pollip
2024. március 27. 11:31
Vicces fiúk:-))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!