Madonna a cigányok mellett: kifütyülték

2009. augusztus 27. 16:22

A romák diszkriminációja elleni felhívásával zúgolódást váltott ki bukaresti koncertjén Madonna.

2009. augusztus 27. 16:22
A pop csillaga szerdán és csütörtökön is a híradások középpontjában szerepelt, háttérbe szorítva a politikai eseményeket Romániában. A Realitatea hírtelevízió mindenesetre csütörtökön minden híradásában annak a jelenetnek a lejátszásával kezdte az előző esti koncertről szóló tudósítását, amelyben az énekesnőt a közönség kifütyülte.
 
Az Izvor parkban összegyűlt mintegy hetvenezres közönség előtt ugyanis Madonna szólt néhány mondatot a diszkrimináció ellen. Megállapította, hogy egyre gyakoribbá váltak a romaellenes megnyilvánulások Kelet-Európában. „Minden ember egyenlő. Nem szabad diszkriminálnunk sem a romákat, sem a homoszexuálisokat”  - mondta a popsztár, de szavait a közönség füttykoncerttel fogadta. A jelenlévők rosszallását az is kiváltotta, hogy a műsor keretében cigánytáncmotívumok is szerepeltek.

Madonnát kifütyülték bukaresti koncertjén (Metropol)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remetebal
2009. augusztus 27. 17:44
"annak" = "az" (4. sor)
remetebal
2009. augusztus 27. 17:42
Nem láttam a román híradásokat. Láttam viszont Madonnát múlt szombaton, amint Budapesten papol a színpadon. Egyrészt ez már Bonónak sem áll jól, másrészt a show is minősíthetetlen volt. És annak az orosz/ukrán/zsidó/cigány zenekar, ami a diszkómix kellős közepébe belekeveredett, olyan mértékben árulkodott a produkció igénytelenségéről, hogy azt tényleg csak kifütyülni lehet. Madonna a negatív értelemben vett liberalizmus manifesztációját prezentálja ezen a turnén. Ennek pedig semmi köze a zenéhez. Ez shownak álcázott politika - műanyag zenei formába öntve. Én is sajnáltam, hogy pénzt költöttem a jegyre. Életem legpocsékabb koncertje volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!